Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 12.08.2019. | objavio Plusonline

0

Mario Pavlović: U Guči pobedili “Timočki veseljaci” od kojih smo bili ubedljivo bolji u kvalifikacijama u Boljevcu !!!

Završen je 59. Dragačevski sabor. Utisci se sležu, stižu i reagovanja. Prvi put u medijima saopštene su različite ocene. Dani trube protekli su uobičajeno.

Gužva, pleh muzika pod šatrama, u centru, u porti crkve. Kupovalo se i prodavalo, jelo i popilo u ogromnim količinama. Spektakl na ulicama varošice, koja, kada gosti odu, broji oko 2000 meštana. Ovih dana bilo ih je na hiljade iz zemlje i najudaljenijih krajeva sveta.

Pirot je imao i ove godine, peti put uzastopno, učesnike Guče, orkestar Saše Pavlovića.

Ispratili smo ih kao kandidate za neko od priznanja. Podsećamo prošle godine bili su DRUGI ! Tako su ocenili i članovi Žirija na kvalifikacionom takmičenju u Boljevcu. Ubedljivo su osvojili prvo mesto i stručnjaci su rekli da “Pirotski trubači Saše Pavlovića” imaju velike izglede da “zlatnu trubu” donesu u Pirot. 

U subotu, posle finala, objavljenih imena dobitnika nagrada, zvali smo Marija Pavlovića. Naravno, nije bio zadovoljan!

  •   Kada su saopštavali rezultate , ni mi, ali i mnogi drugi, nismo verovali da je Žiri doneo ovakve odluke. Da budem iskren, bilo je boljih orkestara od nas. Ali ova odluka …??? Ne zaboravite da smo u Boljevcu, bili ubedljivo najbolji. “Veseljaci” iz Knjaževca u Boljevcu bili su tužni.  Ubedljivo smo ih nadvisili. Žiri je to i pokazao. Ne bih da ulazim u detalje i komentarišem odluke. Dovoljno je da kažem da je bilo mnogo nezadovoljnih, završio je Mario Pavlović.   

Da dodamo svemu i utiske ljudi koji su bili na Guči, sa kojima smo juče razgovarali. Opšti je utisak da je bilo nezadovoljnih medju učesnicima. Najbolje su se i ove godine osećali gosti, pogotovo kada zasvira truba pod dragačevskim vrelim suncem i dok se prazne , velike krigle piva i “uništava” šumadijsko jagnje !

………………………………………………………………………….

     Na 59. izdanju Sabora u Guči, proglašeni su najbolji muzičari na ceremoniji održanoj pretposlednje večeri, u subotu uveče.

     Najbolji orkestar je “Timočki veseljaci”, a oni su osvojili i nagradu “Od zlata jabuka”, za najizvornije muziciranje. Za prvu trubu ovogodišnjeg Sabora trubača proglašen je Elvis Bajramović.

    Nagradu publike, “Zlatnu trubu” dobio je Siniša Stanković.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline