AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 01.11.2018. | objavio Plusonline

0

Manifestacijom Dani hleba i sira Mlekarska škola u Pirotu slavi svoj dan

Mlekarska škola sa domom učenika „Dr Obren Pejić“ proslavlja 73 godine rada. U okviru obeležavanja godišnjice organizovana je tradicionalna manifestacija „Dani hleba i sira“ u kojoj učenici prehrambenih škola u Srbiji i regionu, sa kojima Mlekarska škola ima saradnju, izlažu svoje pekarske kreacije. Posetiocima manifestacije predstavljeni su i mlečni proizvodi škole – domaćina.

S obzirom da je organizovano i takmičenje u izradi slavskog kolača, iskoristili smo priliku da pre zvaničnog otvaranja, pitamo učesnike koju školu predsatavljaju i šta su pripremili za ovu izložbu.

Nevenka Nikolić, profesor iz Pehrambene hemijske škole u Nišu

Anđela Ivković iz Srednje škole “Branislav Nušić” u Sokobanji

Direktor škole, Nenad Đorđević, pozdravio je goste i učesnike ističući da je ovo jubilarna deseta manifestacija, a prvi put je uvrštena u Evropsku nedelju veština. Đorđević je rekao da je ovo još jedna prilika da se podsetimo važnosti obrazovanja jer su znanje i veština jedino i pravo bogatstvo, a izreka „Čovek se uči dok je živ“ je ideja vodilja i ključ uspeha.  

Desete Dane hleba i sira zvanično je otvorila Slađana Mančić, pomoćnik gradonačelnika. Ona je ovom prilikom rekla da je velika privilegija za grad i Piroćance da 73 godine imaju Mlekarsku školu kao obrazovnu instituciju. Ova škola iz godine u godinu napreduje, razvija se i predstavlja pravi primer kako treba da izgleda jedna srednja stručna škola sa dualnim obrazovanjem, dodala je Mančić i podsetila šta su Ministarstvo prosvete i Grad Pirot obezbedili za nesmetan i bolji rad škole.  

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline