AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 01.11.2018. | objavio Plusonline

0

Manifestacijom Dani hleba i sira Mlekarska škola u Pirotu slavi svoj dan

Mlekarska škola sa domom učenika „Dr Obren Pejić“ proslavlja 73 godine rada. U okviru obeležavanja godišnjice organizovana je tradicionalna manifestacija „Dani hleba i sira“ u kojoj učenici prehrambenih škola u Srbiji i regionu, sa kojima Mlekarska škola ima saradnju, izlažu svoje pekarske kreacije. Posetiocima manifestacije predstavljeni su i mlečni proizvodi škole – domaćina.

S obzirom da je organizovano i takmičenje u izradi slavskog kolača, iskoristili smo priliku da pre zvaničnog otvaranja, pitamo učesnike koju školu predsatavljaju i šta su pripremili za ovu izložbu.

Nevenka Nikolić, profesor iz Pehrambene hemijske škole u Nišu

Anđela Ivković iz Srednje škole “Branislav Nušić” u Sokobanji

Direktor škole, Nenad Đorđević, pozdravio je goste i učesnike ističući da je ovo jubilarna deseta manifestacija, a prvi put je uvrštena u Evropsku nedelju veština. Đorđević je rekao da je ovo još jedna prilika da se podsetimo važnosti obrazovanja jer su znanje i veština jedino i pravo bogatstvo, a izreka „Čovek se uči dok je živ“ je ideja vodilja i ključ uspeha.  

Desete Dane hleba i sira zvanično je otvorila Slađana Mančić, pomoćnik gradonačelnika. Ona je ovom prilikom rekla da je velika privilegija za grad i Piroćance da 73 godine imaju Mlekarsku školu kao obrazovnu instituciju. Ova škola iz godine u godinu napreduje, razvija se i predstavlja pravi primer kako treba da izgleda jedna srednja stručna škola sa dualnim obrazovanjem, dodala je Mančić i podsetila šta su Ministarstvo prosvete i Grad Pirot obezbedili za nesmetan i bolji rad škole.  

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑