Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 08.10.2019. | objavio Plusonline

0

Maja Rakovic, predsednica RAB Srbija: Ostvarili smo veliku pobedu u pregovorima sa Sokojem

Tokom Jesenjih radio dana, koji se u organizaciji Udruženja radio stanica RAB Srbija održavaju od 6. do 8. oktobra na Zlatiboru, razgovarali smo sa Majom Rakovic, predsednicom RAB-a o uspešno završenim pregovorima sa Sokojem.

Naime, godinu dana otkako je RAB Srbije pokrenulo inicijativu za pregovore sa Sokojem, nedavno je postignut dogovor o dodatnim popustima na minimalne tarife koje radio stanice i lokalne televizije plaćaju Sokoju.

Maja Rakovic objašnjava da su želeli da olakšaju određene stvari, posebno malim radio stanicama u  plaćanju, s obzirom da je bilo nelogičnosti kada su u pitanju radio stanice u malim i velikim gradovima. Predstavnici Sokoja su prošle godine iskazali želju da pregovaraju sa RAB-om i neposredno pre 18. Radio dana postignut je dogovor da se procentualno smanje minimalne tarife i bude pravednija raspodela, ističe predsenica RAB Srbija.

Predsednica Udruženja RAB Srbija Maja Rakovic, koja je i zamenica predsednika Odbora Grupacije radiodifuzije Privredne komore Srbije pri Udruženju za kreativnu industriju, kaže da je jako ponosna jer je pregovore iniciralo RAB Srbija i uspešno su ih priveli kraju i dodaje da su i kod OFPS-a takođe dobili popuste.

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline