Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Privreda

Objavljeno 07.10.2019. | objavio Plusonline

0

Kvalitet grožđa u Pirotu odličan, prinosi nešto slabiji

Berba grožđa i u Pirotskom kraju skoro je pri kraju. Prema procenama stručnjaka vinogradari, uprkos svemu , mogu biti zadovoljni. Početak godine je obećavao dobar rod, ali upravo u vreme nalivanja zrna padavine su izostale, a usledio je duži period sa ekstremno visokim temperaturama. Prema rečima Ljubiše Đorđevića, stručnog saradnika za voćarstvo u Poljoprivrednoj, savetodavnoj i stručnoj službi u Pirotu, kvalitet grožđa je veoma dobar, visok je procenat šire i što je važno nije bilo ozbiljnijih bolesti vinove loze tokom godine, ali je za desetak posto izostao očekivani rod.

Prema rečima Đorđevića vinogradari bi trebalo da obrate pažnju na pojavu zlatastog žutila kod vinove loze i takve čokote uklone iz svog zasada i spale .

 

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline