Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Privreda

Objavljeno 02.09.2019. | objavio Plusonline

0

Kukuruz u fazi voštanog zrenja. Suša onemogućila puno nalivanje zrna

 Prema procenama stručnjaka za ratarstvo trenutno stanje kukuruza je zadovoljavajuće, ali, u zavinosti od područja, posledice jednomesečnog perioda bez padavina i tropskih temperatura su manje više primetne. Zbog nedostatka vlage stabljika kukuruza je, na većini parcela, podgorela, a izostalo je i maksimalno nalivanje zrna. Olivera Gavrilović, stručni saradnik za ratarstvo u Poljoprivrednoj, savetodavnoj i stručnoj službi kaže da je rano govoriti o prinosima, ali je sigurno da je suša delimično uzela svoj danak. Sve u svemu ratari, ipak , mogu biti zadovoljni.

Prema trenutnom stanju, ako vremenske prilike dozvole, početak berbe se očekuje za petnaestak dana. Pojedini ratari počeli su sa silažom ove kulture obezbedjujući na takav način kvalitetnu stočnu hranu.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline