Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Gradska hronika

Objavljeno 28.07.2019. | objavio PlusonlineAdmin

0

Koridori Srbije: Pun profil od Staničenja do Pirota

Povodom završetka radova  na deonici od Staničenja prema Pirotu, Koridori Sbije objavili u

SAOPŠTENJE

Radovi na stabilizaciji kosine ispred tunela ”Sopot“ na Istočnom kraku Koridora 10 su završeni.

U javni saobraćaj u punom profilu pušteno je poslednjih 400 metara deonice Staničenje – Pirot, ukupne dužine 16,65 kilometara, saopštili su Koridori Srbije.

U saopštenju se navodi da je, kako bi se obezbedila trajna stabilnost kosine, izgrađeno 137 šipova, dužine 15 metara, povezanih armirano betonskim roštiljem i zidnim platnom visine devet metara.

Ugrađeno je oko 4.000 kubnih metara betona i više od 500 tona armature, a preko potporne konstrukcije izveden je stabilizacioni nasip od zemljanog materijala.

Koridori Srbije podsećaju da je deonica Staničenje-Pirot otvorena za saobraćaj od 2017. godine i da je deo deonice pušten u saobraćaj 2018. godine.

Kako se navodi, na toj deonici su dva savremeno opremljena tunela, Sopot i Sarlah, ukupne dužine 640 metara, dve saobraćajne petlje, 19 mostovskih konstrukcija, 15 rečnih regulacija ukupne dužine 4393 metara, devet kilometara lokalnih puteva.

Takođe, na deonici je i alternativna saobraćajnica dužine 2.750 metara kojom se preko petlje Zapad ostvaruje veza industrijske zone Pirot sa autoputem, a dalje prema istoku sa državnim putem IIA reda Niš – Dimitrovgrad. Radove na izgradnji trase i objekata izvela je grčka kompanija Aktor, a opremanje tunela elektromašinskom opremom azerbejdžanska kompanija Azvirt

Koridori Srbije .

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline