Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Gradska hronika

Objavljeno 31.08.2018. | objavio Plusonline

0

Kada izgradi Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda Pirot će biti “zeleni grad”medju retkim u Srbiji!

     Najavili smo juče, da ćemo detalje iz razgovora sa Zoranom Nikolićem, direktorom Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija, završiti poslednjom temom, najznačajnijim, ali i najskupljim Projektom –  Postrojenjem za prečišćavanje otpadnih voda. Prema rečima Vladana Vasića, gradonačelnika, koji to često ističe, kada Pirot izgradi ovo Postrojenje onda će slobodno da se kaže da je ,,zeleni grad,, . Pirot je  izgradio centralnu Energanu, uklonio kotlarnice, postavio novi toplovod, menjaju se aszbestne cevi, radi Crpna stanica Berilovac koja će omogušiti nesmetano snabdevanje vodom i u danima kada su obilne padavine, uspostavljena saradnja sa većinom sela u održavanju vodovoda, gradi se kanalizacija u selima,  menjaju se stabla osušenog drveća na Keju i u gradu i sade nove stabljike, uredjuje Kej, preuredjena je ,,zelena oaza u centru grada,, Park kod Kalea  itd.itd.

  Zoran Nikolić, direktor JP Vodovod i kanalizacija kaže da je Pirot medju retkim gradovima koji je izgradio dva postrojenja za prečišćavanje vode u selima Krupac i Izvor, a da će Postrojenje u Pirotu biti i jedna od najvećih investicija u gradu.

    Grad Pirot je već svrstan medju gradove, kandidate za izgradnju Postrojenja i treba očekivati u narednoj godini konkretnije mere na obezbedjivanju finansijera i izradu projekta.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline