AHA Mura Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Gradska hronika

Objavljeno 31.08.2018. | objavio Plusonline

0

Kada izgradi Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda Pirot će biti “zeleni grad”medju retkim u Srbiji!

     Najavili smo juče, da ćemo detalje iz razgovora sa Zoranom Nikolićem, direktorom Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija, završiti poslednjom temom, najznačajnijim, ali i najskupljim Projektom –  Postrojenjem za prečišćavanje otpadnih voda. Prema rečima Vladana Vasića, gradonačelnika, koji to često ističe, kada Pirot izgradi ovo Postrojenje onda će slobodno da se kaže da je ,,zeleni grad,, . Pirot je  izgradio centralnu Energanu, uklonio kotlarnice, postavio novi toplovod, menjaju se aszbestne cevi, radi Crpna stanica Berilovac koja će omogušiti nesmetano snabdevanje vodom i u danima kada su obilne padavine, uspostavljena saradnja sa većinom sela u održavanju vodovoda, gradi se kanalizacija u selima,  menjaju se stabla osušenog drveća na Keju i u gradu i sade nove stabljike, uredjuje Kej, preuredjena je ,,zelena oaza u centru grada,, Park kod Kalea  itd.itd.

  Zoran Nikolić, direktor JP Vodovod i kanalizacija kaže da je Pirot medju retkim gradovima koji je izgradio dva postrojenja za prečišćavanje vode u selima Krupac i Izvor, a da će Postrojenje u Pirotu biti i jedna od najvećih investicija u gradu.

    Grad Pirot je već svrstan medju gradove, kandidate za izgradnju Postrojenja i treba očekivati u narednoj godini konkretnije mere na obezbedjivanju finansijera i izradu projekta.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline