Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Gradska hronika

Objavljeno 07.03.2019. | objavio Plusonline

0

JP“ Vodovod i kanalizacija“ Pirot danas obeležava 58. godišnjicu postojanja i rada

Javno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” osnovano je davne 1961. godine. Od tada pa do danas, kada slavi 58. godišnjicu postojanja i rada neprestano se razvijalo i sada pokriva preko 95 procenata površine teritorije grada vodovodnom mrežom. Takodje, sistem kanalizacije je u prethodnim godinama proširen i na najveća sela na području opštine.  Sve to ga čini jednim  od najuspešnijih preduzeća iz ove oblasti i u Srbiji.

O tome svedoče finansijski pokazatelji, ali više od toga kontinuitet i kvalitet u vodosnabdevanju. Direktor Preduzeća, Zoran Nikolić, kaže, pored ostalog, da je to rezultat planiranja, stalnih ulaganja i praćenja potreba grada. O kadrovskoj strukturi direktor Nikolić kaže da je broj radnika znatno manji od potreba preduzeća, s obzirom da je još uvek na snazi Odluka o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru. Nedostaju fizički radnici, ali i visoko kvalifikovana radna snaga. 

Jedan od dugoročnijih planova u ovom javnom preduzeću je izgradnja generalnog prečistača otpadnih voda, čime bi se, prema rečima direktora Nikolića, ceo sistem na neku način zaokružio. 

 

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline