AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Kultura

Objavljeno 02.04.2019. | objavio Plusonline

0

Jovanova “Igra svetlosti” u Likovnoj galeriji u Pirotu

Večeras je u Likovnoj galeriji “Čedomir Krstić” u Pirotu otvorena izložba slika pirotskog autora, Jovana Mijića. Reč  je o slikaru koji je veoma plodan, uradio je preko dve ipo hiljade slika, četiristo ikona i veliki broj crteža i akvarela. Kolektivno je izlagao na više od stotinu izložbi, učesnik je brojnih kolonija i dobitnik više nagrada.

Izložbu je otvorila direktorka Galerije, Radmila Vlatković, koja je ukratko istakla osnovne karakteristike Mijićevog stvaralaštva.

Autor postavke, Jovan Mijić, koji živi i radi u Pirotu, kaže da je reč o izložbi koja sažima njegov dvadesetogodišnji rad. Kaže da se bavio igrom svetlosti pa je i naziv izložbe “Igra svetlosti”. S obzirom da dugo nije izlagao u Pirotu veoma je zadovoljan što će narednih dana ljubitelji likovne umetnosti imati priliku da pogledaju njegova dela.

Pre nego su prisutnii mogli da razgledaju slike Mijićev prijatelj, Slaviša Ljubomirović, govorio je stihove posvećene autoru izložbe.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline