Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Gradska hronika

Objavljeno 07.08.2019. | objavio Plusonline

0

Izvor dobija kanalizacionu i novu vodovodnu mrežu; Vladan Vasić: Želimo da sprečimo odlazak ljudi sa sela stvaranjem dobrih uslova za život

U selu Izvor u toku su radovi na uvođenju kanalizacione mreže i zameni vodovodne mreže. Radove su danas obišli gradonačelnik Vladan Vasić, šef Kabineta gradonačelnika Aleksandar Ćirić i direktor Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Zoran Nikolić.

Gradonačelnik Vladan Vasić je zadovoljan što se već stiglo do prvih kuća koje će biti priključene na kanalizacionu mrežu. Vasić je istakao da je u Izvoru renovirana škola, trenutno se uvodi kanalizaciona mreža, a kasnije će uslediti i rekonstrukcija puta, čime će Izvor imati pristojne uslove za život. Gradonačelnik je ovom prilikom pozvao ljude da ostanu i da se vrate u selo.

Direktor JP „Vodovod i kanalizacija“ Zoran Nikolić naveo je da je dužina kanalizacione mreže oko 5 kilometara, vrednost radova oko 80 miliona dinara, računajući i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda koje je završeno. Do sada je urađeno oko 600 metara kanalizacione mreže, a paralelno sa tim menja se i  vodovodna mreža.

Ljubiša Ćirić, predsednik Saveta Mesne zajednice u Izvoru, kaže da je za meštane sela značaj kanalizacione i vodovodne mreže veoma veliki, s obzirom da imaju problema sa otpadnim vodama i čestim kvartovima na vodovodnoj mreži.

Posle radova na kanalizacionoj i vodovnoj mreži u selu Izvor će put biti potpuno presvučen novim asfaltom. U selu je trenutno oko 230 domaćinstava.

Tagovi: , , , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline