Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Kultura

Objavljeno 04.06.2019. | objavio Plusonline

0

Izložba u holu Doma Vojske posvećena Dušku Radoviću “Bio jednom jedan laf”

U sredu, 5. juna, u 12 sati, u holu Doma Vojske biće otvorena izložba Biblioteke grada Beograda “Bio jednom jedan laf”, posvećena životu i radu Duška Radovića (1922-1984). Ovom izložbom Narodna biblioteka Pirot podsetiće na stvaralaštvo omiljenog pisca za decu i odrasle u godini kada se obeležava 35 godina od njegove smrti, ali će ujedno obeležiti i važan jubilej, s obzirom da ove godine obnovljenu „Čitalačku značka“ Biblioteka organizuje po deseti put.


Izložbu, na kojoj će biti izloženo oko 40 panoa koji prate život i stvaranje Dušana Radovića i tridesetak manjih na kojima su ispisane neke od njegovih mudrih misli i aforizama, Biblioteka organizuje u saradnji sa Galerijom „Čedomir Кrstić“ i OŠ „Dušan Radović“, a otvoriće je autorke Vladislava Sara Ivković Marković, načelnik Odeljenja kulturnih programa u Biblioteci grada Beograda i Violeta Đorđević, bibliotekar.


U utorak i sredu, 11. i 12. juna, gosti Biblioteke biće dobitnik nagrade Politikinog zabavnika Stefan Tićmi (Mitić) i Elizabeta Georgiev.
Na jubilarnoj „Čitalačkoj znački“, koju je Biblioteka organizovala u periodu od 20. maja do 3. juna, učestvovalo je 774 deteta od prvog do sedmog razreda iz svih pirotskih osnovnih škola.

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline