Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Kultura

Objavljeno 15.07.2019. | objavio Plusonline

0

Izložba slika Grafičke radionice Sićevo

U Galeriji “Čedomir Krstić u utorak 16.jula u 20 časova biće otvorena izložba slika Grafičke radionice Sićevo.

Grafička radionica je otpočela svoj rad u zgradi Likovne kolonije Sićevo 2005.godine na inicijativu kustosa galerije dr.grafike Slobodana Radojkovića. Do sada je u ovoj radionici stvaralo i radilo 87 umetnika iz Srbije, Bugarske, Grčke, Italije, Kanade, Belgije, Makedonije, Meksika i Poljske. Na izložbi u Galeriji „Čedomir Krstić“ Pirot, zastupljena su dela poslednja dva saziva održana u proleće 2017.i 2018.godine.

Autor izložbe je kustos Galerije savremene likovne umetnosti Niš Sonja Vukašinović a predstavljena su 11 učesnika sa 22 grafike u različitim tehnikama.

Okupljeni umetnici-grafičari u ambijentu Sićeva razmenjivali su svoja iskustva vezana za grafičke tehnike i lične senzibilitete, uz rad na pripremi svojih ploča za štampu.

Prirodne lepote ovog kraja, klisura, seoski ambijenti i vidikovac, znatno su povećale radnu atmosferu i umetnicima pružale trenutke inspiracije. Magija zvana grafika pružila je mnogima pravu sliku kako nastaje grafički list sa utisnutim emocijama svakog od autora.

Bogat raspon grafičkih tehnika, kao i raznovrsnost stilskih opredeljenja karakterišu ova dva veoma pažljivo birana saziva grafičara, koji trenutno zauzimaju veoma visoko mesto u oblasti savremene grafike. Njihova angažovanost i iskustva stečena na svedskim sajmovima i rezidencionalnim boravcima počev od Japana, Belgije, Poljske, Bugarske, Nemačke od velikog su značaja i za Grafičku radionicu Sićevo.

Tagovi:Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline