Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 28.10.2019. | objavio Plusonline

0

Izložba o životu i delu Milutina Milankovića otvorena za učenike i građane u pirotskoj Gimnaziji

U Svečanoj sali Gimnazije Pirot otvorena je izložba “Milutin Milanković – život i delo”. Izložbu su organizovali Muzej Ponišavlja i Gimnazija.

Tatjana Karanović, kustos Muzeja Ponišavlja, ističe da je izložba o životu i delu Milutina Milankovića otvorena 1. jula u Galeriji Muzeja, ali da su u tom periodu učenici bili na raspustu, zbog čega su profesori, posle posete izložbe, odlučili da izložbu ponove u ambijentu gde borave učenici i gde im je lakše da dođu do ovih sadržaja. Dogovor je postignut između Muzeja i Gimnazije Pirot.

Nina Jovanović, profesor fizike u pirotskoj Gimnaziji, kaže da je veliki značaj našeg naučnika Milutina Milankovića i da je posebno interesantno što se jubilej škole, 140 godina Gimnazije Pirot, poklapa sa godišnjicom rođenja Milutina Milankovića.

Direktor Gimnazije Bratislav Krstić, u susret jubileju, najavljuje još mnogo aktivnosti, a ova izložba je jedna od njih. Povodom godišnjice škole planiraju Svečanu akademiju sredinom decembra kojoj će prethoditi promocija monografije.

Izložba o životu i delu Milutina Milankovića će trajati od 28.10. do 18.11. i otvorena je za sve građane.

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline