Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Kultura

Objavljeno 31.05.2019. | objavio Plusonline

0

Izložba Mirka Stanimirovića “Zlatna arhitektura Pirota” u Galeriji “Čedomir Krstić”

U Galeriji „Čedomir Krstić“ otvorena je izložba Mirka Stanimirovića pod nazivom „Zlatna arhitektura Pirota“. Organizator izložbe je Fondacija „Arhitekta Aleksandar Radović“ i realizuje se u okviru programa Forum kreativna Evropa 2019.

Ovim slikama autor poručuje da je naše nasleđe veoma vredno i treba da ga poštujemo. Stanimirović kaže da bi trebalo u sistem obrazovanja ubaciti nešto što će decu učiti da poštuju našu kulturu, društvo i sve naše specifičnosti.

Direktorka Galerije, Radmila Vlatković, ističe da autor donosi realnu sliku kuća i objekata spomenika kulture u gradu i da pokušava da tim starinama doda uzvišenu vrednost, s obzirom da zlatna boja asocira na vizantijsku umetnost i nešto što se pridodavalo svetovnim licima.

Pre zvaničnog otvaranja izložbe održana je panel diskusija koju je vodila Elena Vasić Petrović, osnivač i upravitelj Fondacije „Arhitekta Aleksandar Radović“. Ona je pre početka prisutnima predstavila projekat i učesnike.

Izložba obuhvata 20 slika na kojima su prikazani različiti zaštićeni objekti u Pirotu. Svečanom otvaranju prisustvovao je veliki broj građana i zvanica.

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline