Plus Online Android

AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Privreda

Objavljeno 17.06.2019. | objavio Plusonline

0

Izborna godina za Veće Saveza samostalnih sindikata Srbije. Definisanje minimalne cene rada i dalje kamen spoticanja kod sindikalaca

Nedavno je u Beogradu održana sednica Veća Saveza samostalnih sindikata Srbije na kojjoj je učestvovao i pirotski Samostalni sindikat. Prema rečima predsednika Samostalnog sindikata Pirotskog okruga, Rodoljhuba Ćirića, s obzirom da je reč o izbornoj godini najvažnija tema dnevnog reda bila je raspisivanje izbora u sindikalnim organizacijama i održavanje XVI Kongresa Saveza samostalnih sindikata Srbije. Izbori u sindikalnim organizacijama, kako je dogovoreno, počeće prvog oktobra ove godine, a izbori u Savezu samostalnih sindikata će se završiti krajem maja iduće godine održavanjem XVI Kongresa.

Na sednici je bilo reči i o realizaciji pojedinih planova koji su usvojenom kongresu, a konkretno se odnose na definisanje minimalne cene rada. Ćirić smatra da se Samostalni sindikat mora držati svojim planiskih dokumenata i postupati u skladu sa njim jer položaj radnika nije na zavidnom nivou.

Na sednici Veća saveza samostalnih sindikata Srbije bilo je reči i o ukidanju penala za penzionere koji su pre navršenih 65 godina života otišli u penziju. Samostalni sindikat Pirota se zalaže za ukidanje penala jer smatra da će penzioneri biti trajno oštećeni ako ne dodje do ukidanja. 

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline