AHA Mura Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Gradska hronika

Objavljeno 05.11.2018. | objavio Plusonline

0

Izbori za članove nacionalnih saveta: Nezvanično Zaharijev ubedljivo pobedio, najslabija izlaznost u Pirotu

Pola miliona građana biralo je juče članove saveta nacionalnih manjina. Čekaju se zvanični rezultati Republičke izborne komisije koja tvrdi da neregularnosti nije bilo. Izbore je obeležila i veća izlaznost nego na prethodnim, a rok za objavljivanje rezultata izbora je 8. novembar do 20 sati. Četiri manjinske zajednice – hrvatska, crnogorska, makedonska i ruska članove Saveta birale su na elektorskim skupštinama u Beogradu.

Prema prvim nezvaničnim rezultatima, u  Pirotskom upravnom okrugu  juče je zabeležena drastična razlika u izlaznosti. U Beloj Palanci, gde se glasalo jedino za članove Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, izašlo je oko 80 odsto upisanih birača, u ostalim lokalnim samoupravama pored Roma glasali su i Bugari. U Dimitrovgradu je izašlo 55 odsto upisanih, Babušnici 24 odsto, dok je najmanja izlaznost u Pirotu gde je izašlo oko 20 odsto upisanih birača.

Nacionalni savet bugarske nacionalne manjine

Pravo glasa za bugarsku nacionalnu manjinu, na nivou Pirotskog upravnog okruga,  imao je 18.201 glasač, a najveći broj glasačkih mesta bilo je u Dimitrovgradu, 23. U  Pirotu se glasalo na 5 mesta, u Babušnici na 3 glasačka mesta i u Beloj Palanci u dve izborne jedinice.

Prema nezvaničnim podacima,  ubedljivu pobedu ostvarila je lista “To smo mi – Prirodni pokret Vladimir Zaharijev”, dosadašnjeg predsednika Nacionalnog saveta.

Lista na kojoj se nalazi i predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov osvojila je najviše glasova i u dimitrovgradskoj opštini 3.100 odnosno 78%, dok je za listu “Da vratimo dostojanstvo narodu – Stefan Kostov” glasalo 398  ili 15% izašlih birača.

Nacionalni savet romske nacionale manjine

Juče smo, oko 12 časova, obišli Biračko mesto 1, KIC Pralipe  gde smo zabeležili sledeće kadrove.

 Razgovarali smo i sa Aleksandrom Golubovićem, predsednikom Biračkog odbora  

Uskoro širi izveštaj.

Tagovi:Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline