AHA Mura Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 11.04.2015. | objavio PlusonlineAdmin

0

Igrao se pravi fudbal u Pirotu!VIDEO

Druga liga

20. kolo

Pirot:  Radnički – Tabane  Jagodina 4:0 (1:0)

Radnički: Perić, Petrović 7, Nikolić 7, Ivanov 8, B. Mančić 7, Stamenković 7 (Vasić 7), Petrov 8, Ristov 8 (M. Spasić 7), Mančić 7, Dimitrov 8, Momić 9 (Apostolović 7)

Rezerve: Pešić, Stojković, Vasić, M. Spasić, Tolić, Apostolović, Ćirić

Igrac utakmice Uros Momic igrac FK Radnicki Pirot.

Znate onu ,,čekaj me i ja ću sigurno doći…,,! Parafraziram. Fudbalsku pravdu je valjalo čekati! I, eno je polako počinje da dolazi. A dolazi tako, što će ovi dobri  momci i devojke, što sudijama zovu, mladi, časni, otarasiti se tutora i početi da sude ,,ni po babu..,, što će čuvati obraz i pokazati da znaju da sude. Bačena je senka , bez razloga na njih, a svima je bilo jasno šta se ustvari dogadjalo!

Nadam se da smo dugo čekali i dočekali! Da više nema tutora, nema ,,čuvenih naloga,, nema dogovora izmedju ekipa, nema ja tebi ti meni!

Ljudi, da pustimo sudije da sude, igrače da igraju, trenere da prave taktiku, a gledaoce da uživaju!

Samo to!!! Ne tražim valjda PREVIŠE!

 

Da li je to zaista moguće u fudbalskoj Srbiji?  Današnji dan mi je pokazao DA ĆE MOĆI! DA Da silnih vise neće biti, da se ,,džakovi neće nositi,,  matematika, osvojim sve kući, ti osvojiš sve i…  Igramo godinama!  Ne ispadamo!!!

A igra, a poštenje, a gledaoci, a fudbal u Srbiji, a to što nas tuku Albanija, Kazahstan, Jermenija, Azerbejdžan! Da li će vas nekada biti briga?

Fudbal očistiti od čuvenih naloga i  nalogodavaca, od  svih onih koji su davali i uzimali, sve ih oterati što dalje ili im odrediti mesto tamo gde će razumeti da i to, kada se narodne pare  ovako troše, zaslužuje koju godinu samoće!!

Morao sam ovo da ,,prosipam,, jer mislim da je za dobro fudbala. Dosta nepostojećih penala u 95., dosta ubijanja fudbala.

Žali mi se danas Miljojko Gođić, trenerčina sa imenom, da je njegov tim potkradan, da je izgunbio veru, da je zamišljen. Školovao se da to radi, šta dalje…

Sve sam ga razumeo!

Nešto  kasnije stigla  je FUDBALSKA VEST iz Despotovca, da je pobedio fudbal. Da se nije dogodilo ono u šta se sumnjalo i da je jedan mladi sudija imao hrabrosti!

Eto, toliko o tome. I obećavam, vise ni reči!

A  sada o divnoj atmiosferi danas popodne na Stadionu kraj Nišave. Sve je bilo lepo. Atmosfera gospodska, TRIBINE  LEPO POPUNJENE,  TEREN KAO TEPIH, RAVAN, ATLETSKA STAZA, RED NA TERENU, RED U PUBLICI. Niko nikome ne psuje, igrači se poštuju, sudije slobodne sude, neka pobedi bolji. Na kraju ruka ruci. To je fudbal. Ili, ajde da to ubuduće bude fuidbal!

 

A evo iz minuta u minut!

Prolecno vreme, Velika subota, dva dobra tima, rekli bi i inat ljubitelja fudbala u Pirotu, da dodju, posle velike kradje u Lebanu, da pomognu svom timu, doveli su na stadion kraj Nisave veci broj gledalaca u odnosu na ranije meceve. Oko hiljadu! Nije skoro!

Pocelo je i kako se ocekivalo, napadima domacih i opreznom igrom Jagodinaca.
9. minut Momic produzio do M. Mančića koji je prošao istrčalog golmana, ovaj odigrao povratnu do Dimitrova kome je na pet metara od gola Marković skinuo loptu s noge i izbacio u drugi korner.
Malo je vremena prošlo, ubačena lopta u peterac, štoper Ivanov sa nekoliko metara ubacuje u mrežu.
15. minut Gooool Ivanov 1:0

Ređaju se napadi domaćih, golova nema. Dve izuzetne prilike imao je M. Mančić.

28. minut Mančić iz okreta sa 5 metara šutira, Matković ponovo blokira

30. minut, Ristov centrira sa desne strane Mančić sam u petercu šutira kraj gola!

Gosti za pola sata nisu uputili loptu ka golu Perića.

 39. minut  napadi domaćih i jos jedna prilika, ovoga puta Ristova, šutirao je kraj gola.
Igra se veoma fer, suđenje odlično.
Ostalo je u prvom delu 1:0

Drugo je po svemu ličinlo na prvo!  Domaći su organizovali napade, jagodinci to činili povremeno i neusopešno! Nije im bio dan!

Goleada je pocela u 60. mnutu. Momić je dobio loptu od Petrova, pobegao ulevo, vratio pred gol do Dmitrova, a ovaj ,,zakucao,, u mrezu
60.minut Goool Dimitrov 2:0
Samo dva mnuta kasnije, opet isto, samo obrnute uloge. Sada Dimitrov beži, centrira do Uroša Momića  i najbolji igrač meča trese mrežu.
63. minut Goool Momić 3:0
Vojkan Aleksić povlači pravi potez, ulaze nadareni sedamnaestogodišnjaci Darko Vasić, Miloš Spasić i Andrej Apostolović. Teren uz aplauze i jednima i drugima, napuštaju Ristov, Stamenković i Momić.
 I onda Miloš Spasić, ima samo 17 godina,  u 73. minutu postiže svoj pvenac, sa 10 metara salje ,,bombu,, pod prečku.
73.mnut Goool Miloš Spasić 4:0

Do kraja mirno, uz aplauze gledalaca i pesmu ,,Pirgosa,, Sve je bilo  na nivou i u granicama lepog ponašanja! Ruka ruci na kraju, bez obzira što će jagodinci morati četiri da ponesu na put. Ali, ovoga puta tako! Važno, da se igrao FUDBAL. To je najvažnije, zar ne!!!

Svi zadovoljni i svi sa Stadiona žure. U šest još jedan veliki meč na Veliku subotu. Hram košarke.  Svi žure na novi derbi. Zadovoljni naravno!

 

Tagovi:Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline