Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Gradska hronika

Objavljeno 16.12.2018. | objavio Plusonline

0

I Pirot pod snegom! Radnici Komunalca svuda. Saobraćaj u gradu i selima osposobljen. Na Koridoru oprezno. U planine ako ne morate – nemojte!

Sneg je jutros, prognostičari su to i najavili “stigao u naše krajeve” u 6,25 h. Tako nam reče Stevan Aleksov iz Meteorološke stanice.

   Negde oko 11 časova, moji prijatelji koji su krenuli za Beograd, javili su mi da su stali kod Crnoklišta i da je kolona ispred njih sedam kilometara. Dodali su još jednu informaciju da “u životu toliko šlepera nisu videli”!

  Pozvali smo Saobraćajnu policiju. Rekli su nam da su problem šleperi, koji na uzbrdici “proklizavaju” i da je to razlog što saobraćaj “ide” veoma sporo.

Za  uklanjanje snega sa Koridora više nije odgovorno Preduzeće za puteve, već Srbija put, tako se nekako zove. Neljubazan glas u pirotskoj bazi rekao nam je da su dva vozila sa kompletnom opremom na terenu.

   Sa Koridora, od prijatelja sam potom saznao da  sneg nije uklonjen, da ima bačene soli, ali da je saobraćaj krenuo veoma sporo. Tek tamo posle Crvene Reke je normalizovan. Sve do Niša ima snega na kolovozu. Od Niša ka Beogradu, kao da je “drugi Bog”! Sneg u tom delu Srbije više ne pada! Bilo je to oko 14 h kada sam i to saznao.

To je o Koridoru 10.  Negde oko 11,30h, dobro obučen,”maskiran”, krenuo sam “na teren”. Na Gazeli ljudi iz  Komunalca. S lopatama u rukama i za volanom teških mašina!  Kratak razgovor sa njima, što mi je uvek prijatno, zatim po vetru i snegu Kejom sve do Golemog mosta. Tamo takodje radnici Komunalca. I sa njima sam promenio po koju reč. Bila je to je tijabarska priča.

   U  Pazaru je mnogo zahtevnije. Pešački prelazi, trotoari, staze na Trgu, kolovozi …

   Sa Milanom Tončićem, koji je u Komunalcu  koordinator za sela, dogovorio sam vidjenje na Trgu.

   Izašao sam na glavnu ulicu. Kolovoz očišćen, kolona automobila, zastava, svadba, sneg i dalje pada. Kakva idila. Nastavio sam do Parka, Kalea, ulicom prema Gazeli.

   Krenuo  sam dalje da “zatvorim krug” tamo odakle sam pošao. Skoro dva sata su prošla. Baš sam promrzao! Posao pri kraju, vidi se  podloga  na trotoaru.

   To je današnji prepodnevni raport. Stevan Aleksov nam reče oko 14 časova da je temperatura -2, da pritisak raste, 965 milibara, do večeri će sneg oslabiti, ali kasnije će biti hladnije. Oko 20 cm snega, kako gde. Vidljivost 4 kilometra.

   Ako baš ne morate, danas ne krećite na put. Pogotovo ne ka planiskim predelima. Bez kompletne zimske opreme i lanaca naviše nikako. Putevi u selima biće prohodni, ali i tu je, naravno, neophodna zimska oprema. Pre svega dobre gume “vintera” naravno!

  Na Koridoru vodite računa. Šlepera ima previše. Vikend koriste da prodju Srbiju. Evropska unija im ne dozvoljava da voze vikendom kroz njihova “imanja”!

  Naš savet, ostanite u toplim sobama i vidimo sa u Hali u 18 h!

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline