AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Lokalna samouprava

Objavljeno 12.04.2018. | objavio PlusonlineAdmin

0

Help predstavio projekat “Podrška socio – ekonomskoj stabilnosti u regionu zapadnog Balkana”

U Svečanoj sali Grada Pirota danas je održana prva od planiranih sedam  prezentacija o novom projektu Help-a koji realizuje na teritoriji Grada Pirota, pod nazivom “Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu zapadnog Balkana”. Projekat finansira Vlada Nemačke i ciljni gradovi i opštine uključeni u projekat.

 Projekat je počeo da se realizuje od aprila 2017. godine i trajaće do decembra 2018. godine. Biće podržano 40 korisnika i sve delatnosti kojima zainteresovani građani budu konkurisali. Cilj projekta je otvaranje novih radnih mesta i zapošljavanje .

Ispred Gradske uprave Pirot prisutne je pozdravila  Vesna Lazarević, savetnik za poljoprivredu. Ona je istakla da je HELP u saradnji sa gradom Pirotom u poslednjih 10 godina podržao preko 400 korisnika, a prema nekim podacima čak 70 odsto kosisnika se i dalje uspešno bavi započetim poslom

Sa svim neophodnim detaljima projekta i mogućnostima konkurisanja prisutne je upozno Igor Balić, iz Help-a.

Prema planu do kraja aprila  biće održano još šest prezentacija za građane o ovom Projektu i to po sledećem rasporedu.

Ponedeljak, 16.04.2018. godine, 12 časova, svečana sala, GU Pirot,

Utorak, 17.04.2018. godine, 12 časova, klub MZ Temska,

Četvrtak, 19.04.2018. godine, 12 časova, Dom kulture Krupac,

Ponedeljak, 23.04.2018. godine, 12 časova, OŠ V. Karadžić, Barje Čiflik,

Sreda, 25.04.2018. godine, 12 časova, svečana sala, GU Pirot,

Petak, 27.04.2018. godine, 12 časova, svečana sala, GU Pirot.

Licima zainteresovanim za pokretanje i/ili proširivanje mikro i malih biznisa na raspolaganju su grantovi u  opremi prosečne vrednosti 2.400,00 evra, poslovne i stručne obuke u skladu sa potrebama korisnika, umrežavanje i mentoring u toku trajanja projekta.

Obaveze korisnika koji potpišu ugovor o donaciji su finansijsko učešće u iznosu od 20% od vrednosti opreme, 8 časova rada u korist lokalne zajednice, registracija delatnosti u skladu sa zakonodavstvom Republike Srbije i/ili dodatno zapošljavanje jednog radnika, kao i pohađanje poslovnih obuka organizovanih od strane Helpa u okviru projekta.

Ukupna vrednost Projekta je 2.975.000 evra, a Grad Pirot učestvuje sredstvima u iznosu od 38.000 evra.Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline