Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Lokalna samouprava

Objavljeno 14.03.2019. | objavio Plusonline

0

Grad Pirot i NALED organizuju obuku za poslodavce u poljoprivredi

Na Skupštini Srbije je polovinom prošle godine usvojen Zakon o pojednostavljenom radnom angažovanju radnika na sezonskim poslovima u određenim delatnostima ( “Službeni glasnik RS” broj 50 od 29.juna 2018. ) koji se odnosi na poljoprviredu, šumarstvo i vodoprivredu čija je primena počela u januaru 2019. godine.

Zakon donosi i određenje novine. S tim u vezi uvodi se portal www.sezonskiradnici.gov.rs  koji poslodavci iz sektora poljoprivrede od januara 2019. godine koriste za prijavu sezonskih radnika i koji je u nadležnosti Poreske uprave. Povezan je sa Centralnom evidencijom obaveznog socijalnog osiguranja i Nacionalnom službom za zapošljavanje.

U okviru  Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Grada Pirota funkcionisaće servisni centar čiji će zadatak biti da pružaju informacije o novom e-sistemu angažovanja sezonskih radnika,  informacije o postojanju registra sezonskih radnika poslodavcima i radnicima kao i da analiziraju statističke podatke o broju sezonskih radnika i broju poslodavaca na nivou JLS.

Ovom prilikom pozivamo zainteresovane poslodavce u poljoprivredi da prisustvuju obuci za korišćenje portala www.sezonskiradnici.gov.rs  koju sprovodi NALED uz podršku Grada Pirota i Ugovorne okružne privredne komore Pirot u ponedeljak 18.03.2019. u prostorijama Ugovorne okružne privredne  komore Pirot od 12 h do 14 h. Adresa je Dobrice Milutinovića , TC, “Vezni Trakt” lokal broj 5.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline