AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Privreda

Objavljeno 25.10.2018. | objavio Plusonline

0

Goran Popović: Na stručno putovanje u Italiju ići će poljoprivrednici sa najvećim ulaganjima ove godine

Gradska uprava Pirot nedavno je objavila Javni poziv za sve zainteresovane poljoprivredne proizvođače sa teritorije grada Pirota, koji su korisnici subvencija Grada Pirota, da se prijave za odlazak na stručnu ekskurziju u Italiju.

Ekskurzija se izvodi prema programu Instituta za primenu nauke za poljoprivredu Republike Srbije u periodu od  2. do 10. decembra ove godine.

Tim povodom razgovarali smo sa Goranom Popovićem, pomoćnikom gradonačelnika za poljoprivredu.

Poziv nije namenjen samo stočarima, već i pčelarima, proizvođačima povrća, voća i grožđa, kaže Popović i očekuje da će odabrati kvalitetne poljoprivredne proizvođače koji će imati priliku da vide kako rade ljudi u drugoj zemlji, s obzirom da su naši proizvođači posle prethodnih ekskurzija neke stvari uveli u svojim gazdinstvima i olakšali ili unapredili posao. Na ekskurziju će ići između 40 i 50 poljoprivrednih proizvođača koje odabere stručna služba za poljoprivredu.

Kada su kriterijumi u pitanju Popović je istakao da prednost imaju oni koji su imali najveća ulaganja u poljoprivredu ove godine, zatim mlađi proizvođači, registrovana poljopiredna gazdinstva na žene i jedan od uslova je da u prethodnom periodu nisu išli na stručno putovanje.

Svi zainteresovani proizvođači mogu da se jave na telefon Gradske uprave Pirot, Odeljenje za privredu i finansije, 010/305-541, ili lično u kancelariji br. 41 na trećem spratu Gradske uprave Pirot.

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline