AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Kultura

Objavljeno 11.07.2019. | objavio Plusonline

0

Gajović: Ministarstvo apeluje na organe javne vlasti koji sprovode konkurse da poštuju zakonske procedure

Ministarstvo kulture i informisanja ovim putem još jednom apeluje na sve organe javne vlasti koji sprovode konkurse u oblasti javnog informisanja da poštuju zakonske procedure koje su predviđene Zakonom o javnom informisanju i medijima i još bliže utvrđene Pravilnikom o sufinansiranju projekata za  ostvarivanje javnog interesa  u oblasti javnog informisanja.

S obzirom da je u toku sprovođenje konkursa u oblasti javnog informisanja na svim nivoima vlasti, Ministarstvu se često obraćaju subjekti koji ukazuju na određene nepravilnosti u sprovođenju konkursne procedure, koje mi sa dužnom pažnjom analiziramo, pratimo i u okviru svojih ovlašćenja blagovremeno reagujemo.

Ukoliko, s druge strane, postoji opravdana sumnja da je bilo povrede pravila postupka u sprovođenju konkursa, Zakon predviđa mogućnost pokretanja upravnog spora, u čemu Ministarstvo ohrabruje svakog učesnika konkursa koji se smatram oštećenim.

Ovom prilikom podsećamo javnost da Ministarstvo ne može uticati na sastav komisija, na donošenje njihovih odluka, kao i drugih proceduralnih aktivnosti, već je to obaveza organa javne vlasti koji je raspisao konkurs.

Aleksandar Gajović, državni sekretar u Ministartstvu kulture i informisanja

Preuzeto sa sajta Ministarstva kulture i informisanja RS

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline