Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Kultura

Objavljeno 11.07.2019. | objavio Plusonline

0

Gajović: Ministarstvo apeluje na organe javne vlasti koji sprovode konkurse da poštuju zakonske procedure

Ministarstvo kulture i informisanja ovim putem još jednom apeluje na sve organe javne vlasti koji sprovode konkurse u oblasti javnog informisanja da poštuju zakonske procedure koje su predviđene Zakonom o javnom informisanju i medijima i još bliže utvrđene Pravilnikom o sufinansiranju projekata za  ostvarivanje javnog interesa  u oblasti javnog informisanja.

S obzirom da je u toku sprovođenje konkursa u oblasti javnog informisanja na svim nivoima vlasti, Ministarstvu se često obraćaju subjekti koji ukazuju na određene nepravilnosti u sprovođenju konkursne procedure, koje mi sa dužnom pažnjom analiziramo, pratimo i u okviru svojih ovlašćenja blagovremeno reagujemo.

Ukoliko, s druge strane, postoji opravdana sumnja da je bilo povrede pravila postupka u sprovođenju konkursa, Zakon predviđa mogućnost pokretanja upravnog spora, u čemu Ministarstvo ohrabruje svakog učesnika konkursa koji se smatram oštećenim.

Ovom prilikom podsećamo javnost da Ministarstvo ne može uticati na sastav komisija, na donošenje njihovih odluka, kao i drugih proceduralnih aktivnosti, već je to obaveza organa javne vlasti koji je raspisao konkurs.

Aleksandar Gajović, državni sekretar u Ministartstvu kulture i informisanja

Preuzeto sa sajta Ministarstva kulture i informisanja RS

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline