AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 12.10.2018. | objavio Plusonline

0

Finiširaju se radovi na Koridoru 10 kod Pirota. Nadvožnjak završen, sanira se klizište na Sarlahu, menja tok Nišave. Most i alternativni put napreduju!

    Jučerašnje prepodne bilo je u znaku Koridora 10. Razgovor sa Vladimirom Kunarcem, pomoćnikom direktora Koridora 10 i obilazak oba tunela, omogućio je da objavimo značajne informacije i pokažemo kako izgledaju tunelske cevi, kako ih zvanično zovu. Podsećamo da je potpisan ugovor sa firmom Advirt iz Azerbejdžana u vrednosti od 990 miliona dinara.

  Radi se o ventilaciji, osvetljenju tunela, SOS telefonima, zvučnoj opremi, sistemu za gašenje požara, svetlećim saobraćajnim znacima, kamerama. Kad sve bude završeno, kako nam je rekao Vladimir Kunarac biće to pravi evropski tunel.

     Toliko o tunelu!

   Do sada smo radove na sanaciji klizišta na Sarlahu, na mostu za alternativni put i uredjenje toka Nišave, snimali običnio sa druge obale. Juče smo bili u prilici da vam pokažemo kako to izgleda iz neposredne blizine.

    Pre nekoliko meseci pojavilo se klizište na Sarlahu, srušilo potporni zid i zemlja se našla na Koridoru. Sve ovo zahtevalo je dodatne radove koji su, naravno, uticali na sveukupnu dinamiku. Ovoga puta, firma Integral iz Beograda radi dva potporna zida, a dubina tkzv. ,,šipova,, je 3o metara.

      Sa pozicije ispred tunela mogli smo da ,,kao na dlanu,, snimimo alternativni put, most, korito Nišave.

   Kada smo izlazili iz tunela  bili smo u prilici, konačno, da snimimo nadvožnjak iznad puta koji vodi za Bolnicu, Gnjilan, Blato, Babušnicu…  Nadvožnjak je dugo, ali zaista dobro radjen, tako da je utisak kada se posmatra sa ove pozicije zaista izuzetan. Nadvožnjak je završen. Predstoji uredjenje ispod ove saobraćajnice.

 Ovo je raport sa ovog dela Koridora. Tamo za neki dan ćemo objaviti još neke veoma značajne detalje. 

Tagovi:Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline