AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Privreda

Objavljeno 11.10.2018. | objavio Plusonline

0

EKSKLUZIVNO – Vladimir Kunarac, pomoćnik direktora Koridora Srbije: Kada svi radovi budu zavšeni Pirot će dobiti evropski tunel!

U tunele podno  Sarlaha prvi put sam ušao  u petak, 17.oktobra 2014. godine sa Dušanom Mijukom, šefom  projekta “Istok” na Koridoru 10. Objavili smo dobru vest da je tog dana probijena  desna cev , ili desna strana tunela Sarlah.  To je za investitore i radnike Aktora bila još jedna gradjevinska pobeda. Leva strana tunela probijena je nešto ranije, 8. avgusta .

 Probijena i desna strana tunela ispod Sarlaha  LINK

Nepunu godinu dana kasnije, sa Borkom  Žiravcem,  koordinatorom  radova na  pravcu E 80. Dakle, da Koridoru 10  ponovo sam bio u tunelu Sarlah. Radovi su poodmakli. Bio je 15. jul . Razgovarali smo i o ostalim deonicama na Koridoru od Niša do Granice.

Završeni betonski radovi u tunelu Sarlah   LINK

Ovih dana, posredstvom Dušana Mijuka i Sanje Stavrić PR Koridora Srbije, obezbedio sam intervju sa drugim čovekom Koridora Srbije.

Vladimir Kunarac, mlad čovek, diplomirani gradjevinski inženjer je pomoćnik generralnog direktora. Oko 11h bili smo na ulazu u desni tunel. S obzirom da sam poodavno bio u tunelu, sve je izgledalo drugačije. Kunarac je govorio o radovima koji slede. Gradjevinski radovi su završeni. Sledi “glazura”, elektrifikacija.

Pomoćnik direktora žurio je na sastanak u Belu Palanku, a ja sam krenuo u “radnu šetnju” desnom stranom tunela. Deluje posebno!

Po izlasku iz tunela snimio sam radove na sanaciji klizišta na  Sarlahu  i alternativni pravac, inače ovi poslovi produžili su dinamiku, ali ulaze u završnicu. O tome ću već sutra detaljnije. 

Vratio sam se levim tunelom. Činilo mi se da je tu sve spremno za elektro poslove.

Bio je to moj treći ,,susret,, u prostoru koji je iz godine u godinu  sve uredjeniji.

Ono probijanje tunela bila je skoro ,,filmska,, priča, gazilo se po vodi i blatu!

Ovaj drugi ulazak delovao je drugačije, buka, mašine, cement, gvoždje, mnogo radnika,  vlaga, otežani uslovi rada, prašina kao dim …  Ali je i to bilo uzbudljivo. Profesionali izazov ! Ostaje upamćeno i zabeleženo za istoriju.

I konačno, ovo treće,  danas. Sve  uredno , tišina, po koji glas se čuje , zidovi dobili čistu belu boju, sve spremno za ventilaciju, sos telefone, zvučnu opremu , sisteme za gašenje… ma , zaista, biće evropski tunel

 

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑