AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Privreda

Objavljeno 11.10.2018. | objavio Plusonline

0

EKSKLUZIVNO – Vladimir Kunarac, pomoćnik direktora Koridora Srbije: Kada svi radovi budu zavšeni Pirot će dobiti evropski tunel!

U tunele podno  Sarlaha prvi put sam ušao  u petak, 17.oktobra 2014. godine sa Dušanom Mijukom, šefom  projekta “Istok” na Koridoru 10. Objavili smo dobru vest da je tog dana probijena  desna cev , ili desna strana tunela Sarlah.  To je za investitore i radnike Aktora bila još jedna gradjevinska pobeda. Leva strana tunela probijena je nešto ranije, 8. avgusta .

 Probijena i desna strana tunela ispod Sarlaha  LINK

Nepunu godinu dana kasnije, sa Borkom  Žiravcem,  koordinatorom  radova na  pravcu E 80. Dakle, da Koridoru 10  ponovo sam bio u tunelu Sarlah. Radovi su poodmakli. Bio je 15. jul . Razgovarali smo i o ostalim deonicama na Koridoru od Niša do Granice.

Završeni betonski radovi u tunelu Sarlah   LINK

Ovih dana, posredstvom Dušana Mijuka i Sanje Stavrić PR Koridora Srbije, obezbedio sam intervju sa drugim čovekom Koridora Srbije.

Vladimir Kunarac, mlad čovek, diplomirani gradjevinski inženjer je pomoćnik generralnog direktora. Oko 11h bili smo na ulazu u desni tunel. S obzirom da sam poodavno bio u tunelu, sve je izgledalo drugačije. Kunarac je govorio o radovima koji slede. Gradjevinski radovi su završeni. Sledi “glazura”, elektrifikacija.

Pomoćnik direktora žurio je na sastanak u Belu Palanku, a ja sam krenuo u “radnu šetnju” desnom stranom tunela. Deluje posebno!

Po izlasku iz tunela snimio sam radove na sanaciji klizišta na  Sarlahu  i alternativni pravac, inače ovi poslovi produžili su dinamiku, ali ulaze u završnicu. O tome ću već sutra detaljnije. 

Vratio sam se levim tunelom. Činilo mi se da je tu sve spremno za elektro poslove.

Bio je to moj treći ,,susret,, u prostoru koji je iz godine u godinu  sve uredjeniji.

Ono probijanje tunela bila je skoro ,,filmska,, priča, gazilo se po vodi i blatu!

Ovaj drugi ulazak delovao je drugačije, buka, mašine, cement, gvoždje, mnogo radnika,  vlaga, otežani uslovi rada, prašina kao dim …  Ali je i to bilo uzbudljivo. Profesionali izazov ! Ostaje upamćeno i zabeleženo za istoriju.

I konačno, ovo treće,  danas. Sve  uredno , tišina, po koji glas se čuje , zidovi dobili čistu belu boju, sve spremno za ventilaciju, sos telefone, zvučnu opremu , sisteme za gašenje… ma , zaista, biće evropski tunel

 

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline