Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 07.10.2019. | objavio Plusonline

0

EKSKLUZIVNO! M. Stojanović Skansi: Sprečili smo investitora da počne radove! D. Josić, investitor: Pokušali su da nas linčuju !

U Toplom Dolu danas pre podne došlo je do najtežeg incidenta do sada. U rano jutro  sa dva kamiona i gradjom došla je grupa radnika i obezbdjenje  investitora Dragana Josića iz Beograda. Planirali su  da postave ogradu na mestu gde je predvidjeno gradilište.  Tokom radova došlo je do incidenta  koji se pretvorio u sukob dve strane.

Pripadnici pirotske Policije, pokušali su da spreče sukobe s većim posledicama. U medjuvrememnu stigla je i Hitna pomoć, s obzirom da je bilo povredjenih.

Oko 10,30, uspeli, kada  su se sukobi primirili, uspeli  smo da čujemo Zorana Stojanovića Skansija, rodjenog u Toplom Dolu, jednog od pokretača protesta, organizatora odbrane  reke, koji se nalazio na licu mesta

Sukobi su okončani oko 11 časova, kada je stiglo osoblje Hitna pomoć  da sanira povrede  ljudi na obe strane .

Kako Draganu Josiću i njegovimn radnicima nije dozoljen povratak  putem prema  Pirotu, napustili su Topli Do i otišli putem kojim su došli, preko Babinog Zuba.

U nastojanju da čujemo i drugu stranu, Dragana  Josića pronašli smo u Svrljigu. Žurio je na snimanje povredjene ruke u niškoj Bolnici.

Povredjenim radnicima je pomoć ukazana u Hitnoj pomoći u Svrljigu. 

 

Investitor je  odlučio da više ne dolazi  u Pirot  i da će tražiti nadoknadu  od države za uloženi novac od oko 100.000 evra.  Rekao nam je, takodje, da će podneti tužbu protiv pripadnika pirotske Policije . Pretpostavlja se da će Dragan Josić odustati od izgradnje MHE i na još nekoj lokaciji koju je dobio na području Stare planine.

Policijska uprava Pirot povodom ovog dogadjaja izdala se sledeće saopštenje

Naslovna fotografija i foto povredjenog meštanina Toplog Dola, preuzete sa FB stranice  Ја ❤️ Топли До

Z. Stojanović: Gospodine Paunovicu mozete koristiti snimke sa fb stranice JA VOLIM TOPLI DO, a u cilju realnog izvestavanja sa  barikada Topli Do

                  

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline