AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Privreda

Objavljeno 15.01.2018. | objavio Plusonline

0

Ekskluzivno: Franko Miroljo ,sin vlasnika „E. Miroljo Prvi maj Pirot“ obišao Fabriku u Pirotu gde je počela proizvodnja

Kao što je i najavljeno proizvodnja u halama nekadašneg Prvog maja, sada vlasništvo italijanske kompanije „E. Miroljo“ počela je danas. Prema planu i potrebama Kompanije za sada radi pedesetak radnika, ali se očekuje da ubrzo na posao budu pozvani i ostali radnici koji su na spisku. Za početak biće upošljeno  oko dvesta radnika.

Atmosfera u proizvodnji odiše optimizmom.Radnici, sa kojima smo razgovarali, su zadovoljni što opet mogu da rade tamo gde su i počinjali svoj radni vek i očekuju da, kako kažu, opet bude kao nekada.

Rukovodioci proizvodnje u Pirotu nisu očekivali dolazak delegacije Kompanije „E. Miroljo“. Franko Miroljo,sin Eduarda Mirolja vlasnika ove italijanske kompanije, sa svojim saradnicima danas je došao u Pirot i obišao proizvodne linije. Prvi, lični, utisci novinara Portala Plus onlajn, koji je bio na licu mesta, da su Italijani impresionirani  mestom i ambijentom gde se Fabrika nalazi. Stalno su „blicali“ njihovi fotoaparati i skupi mobilni telefoni slikajući umetnička dela, čuvene prvomajske mozaike i još uvek negovan park . Zatim su obišli proizvodne hale. Utisak je, i to im se dopalo.

Franko Miroljo, sin vlasnika Kompanije imao je vremena i za kraći intervju za naš Portal. Zadovoljan je onim što je video, uskoro će ovde raditi još dvesta, a u planu je upošljavanje preko hiljadu radnika.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline