AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Privreda

Objavljeno 15.01.2018. | objavio Plusonline

0

Ekskluzivno: Franko Miroljo ,sin vlasnika „E. Miroljo Prvi maj Pirot“ obišao Fabriku u Pirotu gde je počela proizvodnja

Kao što je i najavljeno proizvodnja u halama nekadašneg Prvog maja, sada vlasništvo italijanske kompanije „E. Miroljo“ počela je danas. Prema planu i potrebama Kompanije za sada radi pedesetak radnika, ali se očekuje da ubrzo na posao budu pozvani i ostali radnici koji su na spisku. Za početak biće upošljeno  oko dvesta radnika.

Atmosfera u proizvodnji odiše optimizmom.Radnici, sa kojima smo razgovarali, su zadovoljni što opet mogu da rade tamo gde su i počinjali svoj radni vek i očekuju da, kako kažu, opet bude kao nekada.

Rukovodioci proizvodnje u Pirotu nisu očekivali dolazak delegacije Kompanije „E. Miroljo“. Franko Miroljo,sin Eduarda Mirolja vlasnika ove italijanske kompanije, sa svojim saradnicima danas je došao u Pirot i obišao proizvodne linije. Prvi, lični, utisci novinara Portala Plus onlajn, koji je bio na licu mesta, da su Italijani impresionirani  mestom i ambijentom gde se Fabrika nalazi. Stalno su „blicali“ njihovi fotoaparati i skupi mobilni telefoni slikajući umetnička dela, čuvene prvomajske mozaike i još uvek negovan park . Zatim su obišli proizvodne hale. Utisak je, i to im se dopalo.

Franko Miroljo, sin vlasnika Kompanije imao je vremena i za kraći intervju za naš Portal. Zadovoljan je onim što je video, uskoro će ovde raditi još dvesta, a u planu je upošljavanje preko hiljadu radnika.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑