Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 02.06.2014. | objavio Plusonline

0

(EKO)LOGIČNO u Školi “Dušan Radović” VIDEO

U  susret Svetskom danu zaštite životne sredine koji se obeležava 5. juna, Plus radio i Portal Plus online u saradnji sa javnim preduzećima Komunalac i Regionala deponijom, u osnovnim školama “Dušan Radović” i “8. septembar”  organizuju ekološke akcije prikupljanja sekundarnih sirovina i sredjivanja dvorišta.  

Krajem prošle nedelje u OŠ ”Dušan Radović”, organizovana je akcija prikupljanja stare hartije i PET ambalaže, a danas je u saradnji sa JP Komunalac organizovana akcija uređenja školskog dvorišta. Učenici drugog i četvrtog razreda ove škole uredjivala su svoju školsku sredinu, a sve u cilju podizanja svesti o značaju reciklaže, pravilnog odlaganja otpada i zaštiti životne sredine.

Boban Tolić, direktor Komunalca zadovoljan je uspostavljenom saradnjom u okviru projekta “Živimo (EKO)LOGIČNO”

Saradnja škole i Komunalca biće nastavljena i naredne godine, rekla je Nataša Branković, pomoćnica direktora OŠ “Dušan Radović”

Sutra će u školi “8. septembar” biti organizovana akcija prikupljanja sekundarnih sirovina,

Centralna  manifestacija biće  organizovana na gradskom Trgu u četvrtak 5. juna na Svetski dan očuvanja životne sredine sa početkom u 16 časova.  

Škole će imati svoje štandove, na panoima će biti istaknuti likovni,  literarni radovi kao i prezentacije Ekoloških sekcija o zaštititi životne sredine, izložiće se  predmeti napravljeni  od plastičnih kesa i flaša, limenki, diskova, a u cilju promovisanja reciklaže i njenog značaja.

Najuspešniji učenici dobiće prigodne nagrade. Predmeti će se prodavati po simboličnoj ceni. Sakupljeni novac uplatiće se stradalima od poplave!

Završni program Manifestacije biće nastup mališana  iz Predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj” i njihova akcija “Dani proleća”.

Tagovi: , , , , ,Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline