AHA Mura Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Lokalna samouprava

Objavljeno 06.11.2018. | objavio Plusonline

0

Dragana Tončić, načelnica: U Pirotskom okrugu, glasala su 44 % upisana birača na izborima za nacionalne savete. Pobedili “To smo mi” i “Sveevropski romski pokret”!

Zvanične rezultate izbora za nacionalne savete nacionalnih manjina, koji su održani u nedelju 4. novembra, Republička izborna  komisija  objavljiviće najkasnije u četvrtak, 8. novembar do 20 sati.  

U  Pirotskom upravnom okrugu zabeležena je drastična razlika u izlaznosti. U Beloj Palanci, gde se glasalo jedino za članove Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, izašlo je oko 80 odsto upisanih birača, u ostalim lokalnim samoupravama pored Roma glasali su i Bugari. U Dimitrovgradu je izašlo 55 odsto upisanih, Babušnici 24 odsto, dok je najmanja izlaznost u Pirotu gde je izašlo oko 20 odsto upisanih birača.

Dragana Tončić, načelnica Pirotskog upravnog okruga, u izjavi za Portal Plus online, kaže da je u Poseban birački spisak, za ove izbore  upisano 7.675 birača bugarske nacionalne manjine i 2.366 Roma. Za Nacionalni savet bugarske nacionalne manjine glasalo je 47,09 odsto upisanih, dok je za Nacionalni savet romske nacionalne manjinbe glasalo 41,55 odsto. 

 

Poznati su i prvi nezvanični rezultati izbora na nivou Okruga.

 

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline