AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Lokalna samouprava

Objavljeno 02.02.2019. | objavio Plusonline

0

Dragana Tončić, načelnica PUO: Na sastanku sa ministarkom Djukić Dejanović o novom pozivu za sufinansiranje mera populacione politike

U Nišavskom upravnom okrugu je, 29. januara održan sastanak sa ministarkom bez portfelja zaduženom za demografiju i populacionu politiku Republike Srbije Slavicom Đukić Dejanović sa saradnicima.
Sastanku je prisustvovala i načelnica Pirotskog upravnog okruga Dragana Tončić zajedno sa predstavnicima sve četiri lokalne samouprave Pirotskog okruga. Po izveštavanju o stepenu realizacije odobrenih projekata iz prošle godine i analizom demografije i populacione politike na lokalu, predstavnici lokalnih samouprava dobili su dalje instrukcije i sugestije oko novog poziva za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera populacione politike jedinica lokalne samouprave koji će uslediti već u februaru. Predstavnici ministarstva su izrazili punu otvorenost i saradnju oko svih nedoumica i eventualnih problema sa kojima se u apliciranju susreću lokalne samouprave i obećali svu moguću saradnju kako bi i jug Srbije pronatalitetnim merama zaustavio negativan trend.

  • Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku prof. dr Slavica Đukić Dejanović najavila je da će  novi javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji u 2019. godini biti raspisan uskoro, već ovog meseca. Ona je  precizirala da će u te svrhe biti izdvojeno 650 miliona dinara, dok je ove godine za te namene izdvojeno oko 500 miliona, rekla je u izjavi za Portal Plus online načelnica Tončić.   

Na sastanku je istaknuto da su demografski parametri posebno nepovoljni na jugoistoku Srbije, pa se zbog toga češće govori i više sredstava ulaže u taj deo Srbije.  

  • Prošle godine smo posebno stimulisali povećanje kapaciteta predškolskih ustanova, dok će ove godine biti obuhvaćeni i drugi segmenti, poput usklađivanja rada i roditeljstva,   navela je tom prilikom  ministarka Djukić Dejanović i pozvala sve jedinice lokalne samouprave da konkurišu sa predlozima projekata za sredstva koja dodeljuje Кabinet na čijem je čelu.

Foto naslov  Pirotski upravni okrug

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline