AHA Mura Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Lokalna samouprava

Objavljeno 02.02.2019. | objavio Plusonline

0

Dragana Tončić, načelnica PUO: Na sastanku sa ministarkom Djukić Dejanović o novom pozivu za sufinansiranje mera populacione politike

U Nišavskom upravnom okrugu je, 29. januara održan sastanak sa ministarkom bez portfelja zaduženom za demografiju i populacionu politiku Republike Srbije Slavicom Đukić Dejanović sa saradnicima.
Sastanku je prisustvovala i načelnica Pirotskog upravnog okruga Dragana Tončić zajedno sa predstavnicima sve četiri lokalne samouprave Pirotskog okruga. Po izveštavanju o stepenu realizacije odobrenih projekata iz prošle godine i analizom demografije i populacione politike na lokalu, predstavnici lokalnih samouprava dobili su dalje instrukcije i sugestije oko novog poziva za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera populacione politike jedinica lokalne samouprave koji će uslediti već u februaru. Predstavnici ministarstva su izrazili punu otvorenost i saradnju oko svih nedoumica i eventualnih problema sa kojima se u apliciranju susreću lokalne samouprave i obećali svu moguću saradnju kako bi i jug Srbije pronatalitetnim merama zaustavio negativan trend.

  • Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku prof. dr Slavica Đukić Dejanović najavila je da će  novi javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji u 2019. godini biti raspisan uskoro, već ovog meseca. Ona je  precizirala da će u te svrhe biti izdvojeno 650 miliona dinara, dok je ove godine za te namene izdvojeno oko 500 miliona, rekla je u izjavi za Portal Plus online načelnica Tončić.   

Na sastanku je istaknuto da su demografski parametri posebno nepovoljni na jugoistoku Srbije, pa se zbog toga češće govori i više sredstava ulaže u taj deo Srbije.  

  • Prošle godine smo posebno stimulisali povećanje kapaciteta predškolskih ustanova, dok će ove godine biti obuhvaćeni i drugi segmenti, poput usklađivanja rada i roditeljstva,   navela je tom prilikom  ministarka Djukić Dejanović i pozvala sve jedinice lokalne samouprave da konkurišu sa predlozima projekata za sredstva koja dodeljuje Кabinet na čijem je čelu.

Foto naslov  Pirotski upravni okrug

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline