AHA Mura Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 31.12.2018. | objavio Plusonline

0

Dragan Zdravković: Još jedna uspešna sezona pirotskih Džudista. Osvojene 33 medalje, nastupi na turnirima u inostranstvu, “Džudo u škole” !!!

Kao što je i običaj svake godine, krajem decembra rezimiramo sezonu zajedno sa Vama i Vašim čitaocima, slušaocima i gledaocima.

Iza nas je jedna veoma uspešna sezona ne po broju osvojenih medalja već po sveukupnom rezltatu koji su naši takmičari postigli u 2018.godini.

U ovoj godini učestvovali smo na 11 takmičenja i osvojili ukupno 33 medalja, od toga 10 zlatnih, 7 srebrnih i 16 bronzaniih. Činjenica da smo na takmičenjima učestvovali sa četvoro i manje takmičara prosek osvojenih medalja je odličan.

 Izdvajamo sledeće rezultate u 2018.godini:

*prvenstvo Srbije za kadete – Nikola Manić V mesto (u kvalifikacijama na novou centralne Srbije je bio I)

*Turnir Italija-Nemanja Ćirić II mesto

*Prvenstvo Srbije za pionire-Mila Lilić III mesto (kvalifikacije III)

                                                -Danica Ćirić V mesto (kvalifikacije I)

                                                -Nađa Antić V mesto (kvalikacije I)

*Turnir Lokomotive u Sofiji- Nikola Manić I mesto

  Posebno me raduje to što imamo dva takmičara u kadetskoj konkurenciji po rezultatima u ovoj godini a koji se po rangiranju judo saveza Srbije nalaze medju 10 najboljih kadeta u Srbiji do 81 kg i to: Veljko Denčić kao 5 na listi a Nikola Manić je zauzeo 7.poziciju.

  U 2018.je počela realizacija projekta “Judo u škole” koju trenutno pohadja 97 učenika što je u odnosu na ostalih 8 škola u Srbiji ubedljivo najveći broj. Projekat se uz podrsku Džudo saveza Srbije, Ministarstva prosvete, Ministarstva sporta, Olimpijskog komiteta i Gradske uprave Pirot realizuje u OŠ “Sveti Sava” u Pirotu.

 Ovih dana očekujemo i kalendar takmičenja za narednu godinu kako bi napravili plan rada za narednu sezonu.

 Ovim putem se zahvaljujem Vama koji ste redovno izveštavali o našim aktivnostima. Takođe, zahvaljujem se Gradskoj upravi, Sportskom centru Pirot i Kompaniji Dunav osiguranje.

 Svima vama želim srećnu i uspešnu Novu 2019. godinu.

Tagovi:Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline