AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 31.12.2018. | objavio Plusonline

0

Dragan Zdravković: Još jedna uspešna sezona pirotskih Džudista. Osvojene 33 medalje, nastupi na turnirima u inostranstvu, “Džudo u škole” !!!

Kao što je i običaj svake godine, krajem decembra rezimiramo sezonu zajedno sa Vama i Vašim čitaocima, slušaocima i gledaocima.

Iza nas je jedna veoma uspešna sezona ne po broju osvojenih medalja već po sveukupnom rezltatu koji su naši takmičari postigli u 2018.godini.

U ovoj godini učestvovali smo na 11 takmičenja i osvojili ukupno 33 medalja, od toga 10 zlatnih, 7 srebrnih i 16 bronzaniih. Činjenica da smo na takmičenjima učestvovali sa četvoro i manje takmičara prosek osvojenih medalja je odličan.

 Izdvajamo sledeće rezultate u 2018.godini:

*prvenstvo Srbije za kadete – Nikola Manić V mesto (u kvalifikacijama na novou centralne Srbije je bio I)

*Turnir Italija-Nemanja Ćirić II mesto

*Prvenstvo Srbije za pionire-Mila Lilić III mesto (kvalifikacije III)

                                                -Danica Ćirić V mesto (kvalifikacije I)

                                                -Nađa Antić V mesto (kvalikacije I)

*Turnir Lokomotive u Sofiji- Nikola Manić I mesto

  Posebno me raduje to što imamo dva takmičara u kadetskoj konkurenciji po rezultatima u ovoj godini a koji se po rangiranju judo saveza Srbije nalaze medju 10 najboljih kadeta u Srbiji do 81 kg i to: Veljko Denčić kao 5 na listi a Nikola Manić je zauzeo 7.poziciju.

  U 2018.je počela realizacija projekta “Judo u škole” koju trenutno pohadja 97 učenika što je u odnosu na ostalih 8 škola u Srbiji ubedljivo najveći broj. Projekat se uz podrsku Džudo saveza Srbije, Ministarstva prosvete, Ministarstva sporta, Olimpijskog komiteta i Gradske uprave Pirot realizuje u OŠ “Sveti Sava” u Pirotu.

 Ovih dana očekujemo i kalendar takmičenja za narednu godinu kako bi napravili plan rada za narednu sezonu.

 Ovim putem se zahvaljujem Vama koji ste redovno izveštavali o našim aktivnostima. Takođe, zahvaljujem se Gradskoj upravi, Sportskom centru Pirot i Kompaniji Dunav osiguranje.

 Svima vama želim srećnu i uspešnu Novu 2019. godinu.

Tagovi:Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline