Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 17.06.2019. | objavio Plusonline

0

Dr Radovan Ilić: Služba stomatologije i dalje između potreba i realnih mogućnosti

Funkcionisanje Stomatološke službe poslednjih godina obeležila su burna zbivanja, počev od 2005. godine, kada je Ministarstvo zdravlja ovu službu definisalo kao obaveznu, ali u nekom drugom obimu, izjavio je za Plus onlajn direktor Doma zdravlja, dr Radovan Ilić.

Prema njegovim rečima Dečija stomatologija zadržana je u istom obimu kao ranije, ali je zato Stomatološka služba odraslih dosta restriktivno sagledana. 

Dr Ilić je ovom prilikom govorio o svim dešavanjima u poslednjih nekoliko godina koja su obeležila rad Stomatološke službe Doma zdravlja u Pirotu.

U ovom trenutku Stomatološka služba za odrasle ima dva izabrana stomatologa, jednog protetičara, jednog oralnog hirurga i jednog specijalistu za bolesti usta i zuba.

Radovan Ilić je istakao da, bez obzira na probleme, svakodnevno nastoje da modernizuju i unaprede rad Stomatološke službe zajedno sa osnivačem, lokalnom samoupravom. Ovih dana nabavili su savremeni dijagnostički aparat za kompletno snimanje zuba, sinusa i svih ostalih kostiju i zglobova lica.

Služba stomatologije trenutno se nalazi između onoga što je potrebno i realnih mogućnosti, zaključio je Ilić i ne može da nasluti šta će se dešavati ubuduće po tom pitanju.

Dr Radovan Ilić smatra da u okviru državnog sistema ima mesta i za stomatološku zdravstvenu zaštitu jer zdravstvo bez stomatologije ne bi bilo kompletno.

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline