AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 03.07.2019. | objavio Plusonline

0

Dr Goran Petrović: Spajanjem Doma zdravlja i Opšte bolnice Pirot rešićemo kadrovske probleme

Menjanje zakona o specijalizacijama lekara doprinelo je rešavanju kadrovskih problema u Opštoj bolnici Pirot, kaže za Plus onlajn direktor dr Goran Petrović.

Od 2014. godine počeli su sa davanjem specijalizacija i subspecijalizacija i ti lekari se polako vraćaju. Takođe, Opšta bolnica Pirot po ovom pitanju ima dobru saradnju sa Domom zdravlja Pirot, posebno kada je u pitanju predijatrija.

U emisiji Video Presing za Portal Plus online direktor pirotske Bolnice istakao je da će taj problem biti u velikoj meri rešen spajanjem Doma zdravlja i Opšte bolnice Pirot, kada će svi lekari biti pod istim krovom i moći da pomažu jedni drugima. Na ovaj način, objašnjava Petrović, izvršioci će biti rasterećeniji, a službe će nesmetano funkcionisati.

Do kraja godine, najavljuje dr Goran Petrović, biće napravljen plan mreže i znaće se koje zdravstvene ustanove će se spojiti u zdravstvene centre, a ideja je da se ukrupnjavanjem zdravstvenih ustanova iskoristi broj nemedicinskih radnika.

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline