Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 03.07.2019. | objavio Plusonline

0

Dr Goran Petrović: Spajanjem Doma zdravlja i Opšte bolnice Pirot rešićemo kadrovske probleme

Menjanje zakona o specijalizacijama lekara doprinelo je rešavanju kadrovskih problema u Opštoj bolnici Pirot, kaže za Plus onlajn direktor dr Goran Petrović.

Od 2014. godine počeli su sa davanjem specijalizacija i subspecijalizacija i ti lekari se polako vraćaju. Takođe, Opšta bolnica Pirot po ovom pitanju ima dobru saradnju sa Domom zdravlja Pirot, posebno kada je u pitanju predijatrija.

U emisiji Video Presing za Portal Plus online direktor pirotske Bolnice istakao je da će taj problem biti u velikoj meri rešen spajanjem Doma zdravlja i Opšte bolnice Pirot, kada će svi lekari biti pod istim krovom i moći da pomažu jedni drugima. Na ovaj način, objašnjava Petrović, izvršioci će biti rasterećeniji, a službe će nesmetano funkcionisati.

Do kraja godine, najavljuje dr Goran Petrović, biće napravljen plan mreže i znaće se koje zdravstvene ustanove će se spojiti u zdravstvene centre, a ideja je da se ukrupnjavanjem zdravstvenih ustanova iskoristi broj nemedicinskih radnika.

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline