AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Gradska hronika

Objavljeno 12.03.2019. | objavio Plusonline

0

Dok tutnje vozila od Evrope ka Bliskom istoku, radovi oko Koridora u pirotskom kraju se nastavljaju!

Vozila već nekoliko dana “prolaze” Koridorom kroz Pirot, ulaze i izlaze  iz  levog tunela i nastavljaju put Bliskog Istoka ili Zapadne Evrope. Pirot će biti baš onako kako istorija kaže “na raskrsnici puteva”.

      Sećajući se vremena kada nismo verovali  da će  se sve ovo dogoditi, ovih dana nismo sakrivali zadovoljstvo.  Bili smo oduševljeni kako tunel izgleda, uživali sa tijabarske strane gledajući vozila kako prolaze našim krajem.

     Tu iznad Koridora još uvek “borba” s brdom koje smatramo , pak, našom istorijom. Brdo u centru grada. Šta je sve uticalo da  se Sarlah “uzjoguni” i krene, komšije kažu da su se čak i elektro stubovi pomerili 9 cm. Zaista ne bi da licitiramo. Bila je nedelja kada smo sa mosta  i alternativnog puta snimali radove.

    Radovi na desnoj  tunelskoj cevi umnogome zavise od završetka radova na klizišitu na Sarlahu. Zbog toga i ovaj deo kasni! Imamo utisak da neće još dugo!

      Graditeljima je dosta nevolja donela i Nišava. Menjali su joj tok čas na jednu čas na drugu stranu, još uvek to rade , uredjuje se obala. Sve ovo snimio sam da znamo dokle je sve stiglo, šta se radi.  Za razliku od drugih, razglednice nam nisu bile cilj. Već samo informacija !  Nišava se tamo kod Gazele i Eko zgrade ulepšava. Dobija i novi kej. Baš lepo!

 

      Ima više od mesec dana kako se radi Kej pored Bistrice. Korito je pročišćeno i Nišava je , onako nemirna i krivudava , deo svoje vode skrenula u Bistricu, tako da ova rečica sada baš izgleda “onako”! Pade mi na um dilema, da li se Bistrica uliva u Nišavu, ili obrnuto

          Bilo je reči da će  biti postavljen  treći sloj asfalta na Alternativnom putu. Očekuje se završetak radova na onom pristupnom delu od starog puta koji vodi iz tunela Sarlah kao mostu (tu gde su se u nedelju okupili “Sarlahovci”). Kažu za dve nedelje biće gotovo. Sada se skida stari asfalt i vozi negde da se posipa, verovatno , na nekom seoskom putu.

    Eto to je “iza scene” Koridora , kojim, kako rekoh, tutnje vozila  iz Evrope ka Bliskom Istoku i nazad!!  

 

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline