Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 09.09.2019. | objavio Plusonline

0

Davor Lazarević: Udruženje istoričara realizuje projekat “Pirot kroz građu bugarskih arhiva”

Udruženje istoričara Pirota nastoji da kroz brojne aktivnosti, konkurse i predavanja ističe važne istorijske činjenice, popularizuje istorijsku nauku i skrene pažnju javnosti na ključne teme iz prošlosti.

U proteklom periodu Udruženje istoričara organizovalo je brojne aktivnosti, a do kraja godine biće ih još. O ovome je za Portal Plus onlajn govorio istoričar Davor Lazarević.

Za učenike je još uvek otvoren konkurs vezan za godišnjicu obeležavanja NATO agresije na SR Jugoslaviju, a Udruženje radi i na projektu “Pirot kroz građu bugarskih arhiva”.

Ovaj projekat podrazumeva obimno istraživanje arhivske građe koja se tiče Pirota u centralnom državnom arhivu u Sofiji sa idejom da se sva građa koja se odnosi na Pirot kopira, digitalizuje i prebaci u naš arhiv, rekao je Lazarević.

Projekat “Pirot kroz građu bugarskih arhiva” podržan je od Gradske uprave Pirot i trebalo bi da bude završen do novembra.  

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline