AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Gradska hronika

Objavljeno 05.04.2017. | objavio Plusonline

0

Danas je u Pirotu počela 47. Konferencija iz oblasti komunalnih i industrijskih voda, komunalnog čvrstog otpada i opasnog otpada

Naučna konferencija o vodama  i upravljanju čvrstim i opasnim otpadom, koja je danas počela u Pirotu, jedan je od najznačajnijih naučnih skupova u Srbiji ovakve vrste. Jedan od najznačajnih ciljeva, pored razmene znanja i iskustava iz ove oblasti, jeste očuvanje životne sredine , a samim tim i vode kao jednog od najznačajnijih prirodnih resursa neophodg za opstanak čovačanstva. U radu Konferencije učestvuje oko dvesta stručnjaka  iz Srbije i inostranstva.

Okupljene stručnjake, učesnike Konferencije, najpre je pozdravio predsednik Skupštine  Udruženja za tehnologiju vode, Predrag Bogdanović.

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, kao jedan od domaćina Konferencije, istakao je da je Pirot posednjih godina izuzetno napredovao u svom razvoju. Grad poklanja veliku pažnju javnim preduzećima, a kada je reč o “Vodovodu” s ponosom je naglasio da je medju najboljim preduzećima u Srbiji. Stalna ulaganja doprinela su urednom snabdevanju grada  vodom, a pokrenute su aktivnosti i na izradi generalnog prečistača otpadnih voda.

Direktor JP”Vodovod i kanalizacija “ Pirot, Zoran Nikolić, je veoma zadovoljan što se Konferencija održava  u Pirotu. On je istakao da “Vodovod” redovno investira u razvoj i napredak, a saradnja sa inostranim fondovima doprinela je realizaciji kapitalnih investicija. Jedna koja je u planu jeste Glavni prečistač otpadnih voda.

Naučni skup se završava u petak 7. aprila.

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline