Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 19.06.2019. | objavio Plusonline

0

Da li su i u Pirotu “provaljeni” testovi?

U ponedeljak uveče, 17. juna, na društvenim mrežama pojavili su se zadaci iz matematike pisani rukom koji bi se osmacima pali na testu iz matematike u okviru završnog ispita. Iz tog razloga Ministarstvo prosvete donelo je odluku da se polaganje testa iz matematike odloži za četvrtak. Kako piše “Blic” u 15 škola u Srbiji kese sa testovima iz matematike otvorene su pre vremena, ali u prisustvu supervizora i komisije i ne bi trebalo da su zadaci procureli iz ovih škola, ali istraga će utvrditi sve detalje. Od pomenutih 15 škola pet je u Beogradu, dve su u Subotici, dve u Pirotu, dve u Užicu i po jedna u Vranju, Prijepolju, Zrenjeninu i Putincima kod Rume.

Slike testa sa zadacima iz matematike delili su učenici jedne osnovne škole u Zemunu preko Vajbera. Prema izjavi ministra prosvete Mladena Šarčevića, policija je utvrdila da su tri žene učestvovale u lancu odgovornosti za otkrivanje testova iz matematike i da su te osobe iz škole u Zemunu.

Ministrastvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja donelo je odluku da povuče i zameni i kombinovani test koji osmaci polažu danas.

Izvor: Blic (https://www.blic.rs/vesti/drustvo/ministar-sarcevic-otkrio-kako-su-testovi-iz-matematike-provaljeni/0mvkbbk ; https://www.blic.rs/vesti/drustvo/mala-matura-polaganja-matematika-odlozeno/lcbpchz)

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline