Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Lokalna samouprava

Objavljeno 12.12.2018. | objavio Plusonline

0

Članovi Gradskog veća dali saglasnost na Odluku o budžetu za 2019. godinu; Budžet oko 1,7 milijardi

Danas je održana sednica Gradskog veća. Tema koju su većnici razmatrali bila je Utvrđivanje predloga Odluke o budžetu grada Pirota za 2019. godinu i Kadrovskog plana Gradske uprave, Službe za internu reviziju i Gradskog pravobranilaštva grada Pirota za 2019. godinu. Izvestilac je načelnik Odeljenja za privredu i finansije, Jagoda Šnele.

Budžet za narednu godinu projektovan je u visini od oko milijardu i sedamsto miliona dinara. Većnici su jednoglasno dali saglasnost na predlog Budžeta i poslali odbornicima na usvajanje.

Gradonačelnik Vladan Vasić kaže da su i ovaj Budžet pripremili u širokoj diskusiji sa pomoćnicima, svim ljudima koji prate Budžet, ali i sa korisnicima. Sagledavajući predloge i zahteve mesnih zajendica i odbornika, a polazeći od toga i koliko će prihodovati, nastojali su da Budžet projektuju realno, objasnio je Vasić i dodao da će već u februaru ili martu govoriti o rebalansu.

Budžetom za sledeću godina predviđeno je povećanje za sport, kulturu, medije, lokalni ekonomski razvoj i investicije. Gradonačelnik Vasić ističe da je planirano oko 170 miliona dinara za investicije, biće prenetih sredstava za sređivanje nekoliko ulica u gradu, a imaće i projekte koje će finansirati iz programa prekogranične saradnje i uz podršku raznih ministarstava.

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline