Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 08.02.2019. | objavio Plusonline

0

Božićna škola u Pirotu – šesti dan

U Balon hali, u okviru Božićne škole sportova, odvija se Škola fudbala u organizaciji FK“Senjak“. Sa dvadesetak mališana radi nekoliko trenera.

Kao što se i očekuje kada je fudbal u pitanju odziv je zadovoljavajući. Deca marljivo treniraju kaže, jedan od trenera, Miloš Nedeljković, i uče prve fudbalske korake.

Razgovarali smo i sa polaznicima Škole. Njima je zanimljivo da nauče nešto novo, ali, ipak, je druženje najinteresantnije.

U prostorijama Inkluzivnog centra Udruženje „Korak po korak“ u okviru Božićne škole 2019. realizuje rekreativno edukativni ples za decu ometenu u razvoju.

Dragana Dimitrijević kaže da muzika na decu deluje terapeutski, a cilj je da se, kroz ono što njih rasterećuje, edukuju, igraju i zabavljaju tokom aktivnosti. Broj polaznika varira između 15 i 20 deteta.

Za kraj Božićne škole nije planirana priredba, ali će ono što budu uvežbali ovih dana iskoristiti za obeležavanje 8. marta Dana žena.

U maloj sali Hale “Kej” održava se škola boksa. Trener je Dušan Lazarević koji ističe da vredno rade, a polaznici su deca od 8 do 14 godina.

Zabeležili smo deo treninga.

Ovom prilikom razgovarali smo i sa jednim polaznikom.

U Sportskoj hali Kej od 13 časova održavaju se treninzi ritmičke gimnastike u organizaciji Kluba “Una 010”. 

Aneta Stefanović, trener u Kluba zadovoljna je  organizacijom treninga, a u okviru ovogodišnje Božićne škole, kako kaže, ima devojčica različitog uzrasta, od onih najmladjih do nešto starijih

Pitali smo i devojčice kako se zabavljaju na treninzima

 

Tagovi: , , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline