AHA Mura Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 11.02.2019. | objavio Plusonline

0

Božićna škola – sedmi dan

Sudeći po broju dece koja svakodnevno putuju do Babunog zuba, skijanje je jedan od interesantnijih programa u okviru Božićne škole. Danas su, u organizaciji Sportskog centra, dva autobusa otišla put Stare planine, rekao je Nenad Djordjević, direktor SC. 

Vremenski uslovi dozvilili su da i Klizalište ponovo radi.

U organizaciji Udruženja prosvetnih radnika “Logos” pod pokroviteljstvom Ekonomske škole održava se program Ekonomsko obrazovanje dece.

O programu , koji se ove godine prvi put, organizuje u okviru Božićne škole, razgovarali smo sa Draganom Nikolićem, predsednikom UO “Logos” i koordinatorom projekta

Deca su različitog uzrasta, posebnu pažnju program je izazvao kod budućih srednjoškolaca, sadašnjih malih maturanata

Udruženje MNRL u okviru Božićne škole 2019. realizuje projekat pod nazivom „Psihomotorna reedukacija“ za decu koja imaju nerazvijen ili oštećen govor, disharmoničan razvoj za decu sa pervezivnim poremećajem razvoja i za decu sa poremećajem ponašanja.

Defektolog Bojana Mančić kaže da su radionicom obuhvaćena deca predškolskog i mlađeg školskog uzrasta, a program pohađa  15 deteta sa kojima rade svakodnevno po dve radionice.

Bojana Mančić objašnjava da dete preko ovih radionica upoznaje svoje telo, razume objektivni i gestualni prostor, razvija pokrete i tonus mišića.

Deca jako dobro uče i sviđa im se radionica, ističe Mančić i dodaje da je period od dve nedelje kratak da bi sa decom u potpunosti ostvarili željeni cilj tako da će sa ovim programom nastaviti i po završetku Božićne škole.

Danas je Medija centru Zatvorenog bazena počela radionica Matematičke mozgalice, u organizaciji Udruženja Prijatelji dece Pirot. Radionicu vode učiteljice  Svetlana Tomić i Nataša Nikolić i njihova saradnica Hristina Nikolić, koja je i autor programa

Deca kažu da su došla da nauče nešto novo i svima njima je, naravno, matematika omiljeni predmet u školi

Tagovi: , , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline