AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 11.02.2019. | objavio Plusonline

0

Božićna škola – sedmi dan

Sudeći po broju dece koja svakodnevno putuju do Babunog zuba, skijanje je jedan od interesantnijih programa u okviru Božićne škole. Danas su, u organizaciji Sportskog centra, dva autobusa otišla put Stare planine, rekao je Nenad Djordjević, direktor SC. 

Vremenski uslovi dozvilili su da i Klizalište ponovo radi.

U organizaciji Udruženja prosvetnih radnika “Logos” pod pokroviteljstvom Ekonomske škole održava se program Ekonomsko obrazovanje dece.

O programu , koji se ove godine prvi put, organizuje u okviru Božićne škole, razgovarali smo sa Draganom Nikolićem, predsednikom UO “Logos” i koordinatorom projekta

Deca su različitog uzrasta, posebnu pažnju program je izazvao kod budućih srednjoškolaca, sadašnjih malih maturanata

Udruženje MNRL u okviru Božićne škole 2019. realizuje projekat pod nazivom „Psihomotorna reedukacija“ za decu koja imaju nerazvijen ili oštećen govor, disharmoničan razvoj za decu sa pervezivnim poremećajem razvoja i za decu sa poremećajem ponašanja.

Defektolog Bojana Mančić kaže da su radionicom obuhvaćena deca predškolskog i mlađeg školskog uzrasta, a program pohađa  15 deteta sa kojima rade svakodnevno po dve radionice.

Bojana Mančić objašnjava da dete preko ovih radionica upoznaje svoje telo, razume objektivni i gestualni prostor, razvija pokrete i tonus mišića.

Deca jako dobro uče i sviđa im se radionica, ističe Mančić i dodaje da je period od dve nedelje kratak da bi sa decom u potpunosti ostvarili željeni cilj tako da će sa ovim programom nastaviti i po završetku Božićne škole.

Danas je Medija centru Zatvorenog bazena počela radionica Matematičke mozgalice, u organizaciji Udruženja Prijatelji dece Pirot. Radionicu vode učiteljice  Svetlana Tomić i Nataša Nikolić i njihova saradnica Hristina Nikolić, koja je i autor programa

Deca kažu da su došla da nauče nešto novo i svima njima je, naravno, matematika omiljeni predmet u školi

Tagovi: , , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline