Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 10.07.2019. | objavio Plusonline

0

Bokser Saša Nikolić, posle priprema sa reprezentacijom, nastupa na Medjunarodnom turniru „Vojvodjanska zlatna rukavica“

Naš bokser Saša Nikolić, na poziv selektora, učestvovao je na pripremama Omladinske reprezentacije Srbije, koje su se u prethodnih deset dana održale u Subotici.

Prema rečima njegovog trenera Predraga Stojanovića, Saša će danas, 10. jula, nastupiti  na Medjunarodnom turniru „Vojvodjanska zlatna rukavica“, koji se takodje održava u Subotici.

  • Reč je o izuzetno značajnom turniru za mlade boksere do 19 godina. Učestvovaće predstavnici 22 zemlje u muškoj i ženskoj konkurenciji. Naš šampion takmičiće se u superteškoj kategoriji preko 91kg. Danas, posle žrebanja, znaćemo i njegovog prvog protivnika i termin borbe, kaže Sojanović.

Turnir u Subotici  trajaće do nedelje 14. jula.

U sredu počinje 37. “Vojvođanska zlatna rukavica”

Izvor: Subotica.com

Subotica će narednih dana biti domaćin 37. Međunarodnog bokserskog takmičenja „Vojvođanske zlatne rukavice” na kojem će učestvovati oko 230 takmičara iz 22 zemlje, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U sredu počinje 37. "Vojvođanska zlatna rukavica"

Od 10. do 14. jula Hala sportova u Subotici biće poprište mladih boksera u okviru tradicionalnog turnira “Vojvođanska zlatna rukavica”, 37. po redu. Turnir za omladince i omladinke od 17 i 18 godina, održava se u  orgnizaciji Boks kluba “Spartak” i Bokserskog saveza Srbije, a ove godine okupiće oko 230 takmičara iz 22 zemlje. Pod srpskom trobojkom nastupiće 20 takmičara u obe konkurencije.

“Vojvođanska zlatna rukavica” je evropskim selekcijama jedan među poslednjim testovima pred prvenstvo Starog kontinenta za mlade, koje će biti održano u Bugarskoj početkom septembra. Najači sastavi Indije, Kazahstana, Rusije i Turske čine ovaj turnir u rangu Evropskog prvenstva, čak i jačim.  

Borbe će se održavati svaki dan, prve počinju od 16 časova, dok će se ostalim danima održavati od 13 časova,  osim nedelje, kada su na programu finalа, a borbe počinju u 12 časova.

Prošlogodišnje izdanje međunarodnog bokserskog turnira proteklo je u dominaciji reprezentacije Indije. Najvrednije priznanje „Vojvođanske zlatne rukavice” osvojio je mladi reprezentativac Tajlanda, Banafon Panon, dok je kod juniorki ta nagrada otišla u ruke Indijke Laliti.

Tekst i slika preuzeti sa www.subotica.com i Bokserskog saveza Srbije

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline