Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 19.12.2018. | objavio Plusonline

0

Bogatstva Srbije na kalendaru programa EU PRO za 2019. godinu. Medju nagradjenim i radovi Mihajla Tošića, učenika pirotske Gimnazije i Katarine Živković, učenice Ekonomske škole

Danica Stojanović, učenica Umetničke škole iz Niša dobitnica je prve nagrade na konkursu za kalendar razvojnog programa EU PRO za 2019. godinu, dok su drugo i treće mesto pripali Katarini Stojanovoć iz leskovačke Gimnazije i Stanici Ramadanović iz Tehničke škole „Nikola Tesla“ iz Surdulice. Nagradjeni su i učenik pirotske Gimnazije Mihajlo Tošić i učenica Ekonomske škole Katarina Živković

Saopštenje Marjana Ćirića, direktora Ekonomske škole

Rad učenice 4. razreda Ekonomske škole Pirot, Кatarine Živković izabran je među 12 najboljih radova, i nalazi se na kalendaru EU PRO-a za 2019. godinu. Učenica Кatarina Živković je nagrađena mobilnim telefonom.

Rad Danice Džunić, učenice 1. razreda Ekonomske škole Pirot ušao je u uži izbor za kalendar i bio je istaknut na izložbi povodom dodele nagrada.

Mentor učenicima Ekonomske škole Pirot bila je profesorka likovne kulture Nina Gogić i ona je nadgledala rad učenika.

Svečana dodela nagrada pobednicima likovnog konkursa održana je 18. decembra 2018. godine u Кraljevu. U okviru svečanosti je organizovana i izložba najboljih prispelih radova i predstavljen je kalendar EU PRO-a za 2019. godinu.

…………………………………………………….

Nagrade najboljima na konkursu, laptop i tablet računare i mobilne telefone, uručile su na predstavljanju kalendara u Kraljevu, Ana Stanković, predstavnica Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji i Milica Marković Tomić ispred Ministarstva za evropske integracije.

Vi mladi ste prepoznali prave evropske vrednosti koje su ukorenjene u Srbiji i našoj tradiciji, i u svojim radovima ste pokazali da se Evropska unija može obogatiti i kroz naučni rad i istraživanje, religiju, kulturu, sport, umetnost“ rekla je Ana Stanković, predstavnica Delegacije EU čestitajući mladim umetnicima, ali i profesorima koji su motivisali i podržali đake da učestvuju na konkursu „Srbija u EU – Čime ćemo obogatiti Evropsku uniju“.

Kako je dodala Evropska unija će nastaviti da podržava jugoistočnu i jugozapadnu Srbiju, unapređujući uslove života, a samim tim će omogućiti mladima bolje uslove za kreativni rad i stvaralaštvo. „Ovogodišnji kalendar će narednih dvanaest meseci krasiti životni i radni prostor mnogih ljudi koji rade u Delegaciji Evropske unije i u institucijama Republike Srbije i podsećaće nas da se investicija u mlade uvek isplati“, poručila je Ana Stanković.

Ministarstvo za evropske integracije redovno sprovodi istraživanje javnog mnjenja o orijentaciji građana Srbije o Evropskoj uniji, i kada analiziramo koji su neki od najvećih strahovoha građana uvek je na prvom mestu strah od gubitka nacionalnog identita. 231 rad koliko ih je pristiglo na ovoj likovni konkurs pokazuju upravo suprotno, odnosno da Srbija ulaskom u Evropsku uniju neće izgubiti svoj nacionalni identitet već će upravo time, kao i svojom kulturom i baštinom doprineti Evropskoj uniji“ rekla je Milica Marković Tomić, rukovodilac Grupe za komunikaciju o EU fondovima u Ministarstvu za evropske integracije.

Na stranicama kalendara EU PROa za predstojeću godinu pored prva tri nagrađena rada nalaze se i radovi Tamare Parezanović iz Čačka, Stefana Stojića iz Raške, Mihajla Tošića i Katarine Živković iz Pirota, Staše Jevremović iz Kruševca, Elizabete Hasani iz Kraljeva, Danke Popadić iz Sjenice, Milice Rajković iz Kragujevca i Helene Stanić iz Priboja.

Škola primenjenih umetnosti iz Šapca proglašena je za najbolju na osnovu angažovanja i predanosti prilikom priprema školskog takmičenja i radova nagrađena je kompjuterom i projektorom.

Aktivnosti EU PRO-a, programa  koji doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, Evropska unija podržava sa ukupno 25 miliona evra. Program ima za cilj da doprinese povećanju konkurentnosti mikro i malih preduzeća, poboljšanju poslovnog okruženja i unapređenju socijalne kohezije u 99 jedinica lokalne samouprave, u dva regiona: Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu južne i istočne Srbije. Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Tagovi:Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline