Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 10.11.2019. | objavio Plusonline

0

Bilo je to naše “crveno belo veče”! Kralj ipak nije “pao”!

Nešu Ilića prvi put sam upoznao 1987. godine, kada je Kari doveo juniorsku reprezentciju Jugoslavije na Planinarski dom na pripreme pred odlazak na Svetsko prvenstvo .

  Kasnije, kako je Kari postao trener Crvene Zvezde, sretali smo se, podsetili na Planinarski dom, ali i njegov nepogrešivi šut. Kako  su stručnjaci govorili , dok je igrao, bio je “ala” mogao je za minut da napravi seriju i preokrene rezultat.

   Uvek, kada bi mogli da se organizujemo, ćerka , unuk i ja, išli bi da gledamo košarkaše Zvezde. Telefonski poziv, kratak razgovor ili poruka i…

   Neša bi nas sačekao ispred Pionira ili Arene i mi bismo krenuli za Beograd …

   Uzeo sam od Dalibora onaj reklamni paket peglane ! Nadali smo se pobedi nad velikim Realom! Tek toliko da  pamti Neša  i po peglanoj!!

………………………………………………………………..

  … Dušan iz Velikog Bonjinca radi kao konobar u kafiću Siesta preko puta Arene. Dok smo čekali vreme, s   dagocenim papirom, kartama u džepu, koje sam često proveravao, da li su tu, sedeli smo da popijemo topli nes i krenemo u Arenu.

–         Skoro nije bila ovakva gužva reče Dule, odgovarajući na moje pitanje, hoće li biti puno. Dule mi reče da je skoro bio u Pirotu kod rodjaka, da se oduševio gradom u koji je dolazio pre više godina.

   Arena  je sa terase kafića izgledala nekako mirno, sakrivena iza visokih breza.

   Voleli smo uvek tu atmosferu pre utakmice. Ozarena lica ljudi, mnogo je mladih, prodavci šalova, zastavica, majica Zvezdinih boja, trljali su ruke.

Kontrola na prvom prstenu, potom one duge visoke stepenice. Svaki tren , svaki korak ispunjen uzbudjenjem. Imao je pravo svako od nas koji je čvrsto u rukama držao ulaznicu, da se nada.

A potom nova kolona, nova provera, i konačno ulazak u Arenu. U predvorju ljudi su “gustirali” vreme, neki kupovali Zvezdine dresove, majice .

  Arena se već punila . Ostalo je još pola sata do utakmice. Neša nam je obezbedio ulaznice  na mestima odakle smo mogli da vidimo i znoj na licima igrača. Iza Zvezdine klupe.

Sudije

Nebojša Čović

 Kako je samo Hala eksplodirala kada je zvanični spiker,  Bošković, raniji sportski novinar u B 92, najavljivao Zvezdine košarkaše. Spektakl. Igra svetala. Svetska predstava. I ona himna Evrolige! Nije se čula, kao i uvek!

 Zvanično predstavljanje igrača, Himna Evrolige

 I krenulo je. “Kraljevi” sigurniji. Zvezda je tražila igru. Našla je u trećoj četvrtini. 47:47

Ne igraju Derik Braun, Nikola Jovanović, Filip Čović, Dejan Davidovac

Poluvreme

Počinje drugo poluvreme

Treća četvrtina, Zvezda vodi!

Kakva eksplllozija Zvezda prvi put vodi. Hoće li “delije” ipak, oboriti kralja !?

    Četvrta četvrtina bila je u znaku Španaca. Nije se moglo. Nebojši Čoviću i njegovim saradnicima, tim menadžeru Nebojši Iliću,  treneru Gavriloviću, ostaje da traže razloge i možda neka dodatna rešenja.

     … Kraj, izlazimo iz Arene dok “delije” i dalje pevaju, igrači  ih pozdravljaju. Kao i uvek !

         Završen je još jedan veliki, evropski meč. 

   Odlazimo istim putem kako smo stigli. Samo je gužva veća, kolone automobila do Gazele !

   Čeka nas dugo putovanje u noć.

     Kada smo dolazili, bili smo puni nade da će slavni Real pasti. Nije, ali nije imalo razloga za veliku tugu. Real je ove večeri bio bolji. Znamo za utakmice kada je od Zvezde gubio i sa 20 razlike ! Biće još prilika.

    Iako se na kraju nismo radovali, otišli smo bogatiji za jedan dogadjaj koji treba doživeti. Osetiti tu energiju sa terena, energiju koju šalju navijači. Samo prisustvo u Areni, podsetilo me na neke nezaboravne pozorišne predstave.

 Neši sam zahvalio sutradan. Pozdrav, do neke sledeće prilike. Igraće Zvezda još velikih evropskih utakmica.  Ova tog sedmog novembra mogla je da ima i drugačiji kraj!

…………………………………………………………………………………….

      Mnogo dogadjaja u petak i subotu. Radnički, košarka, Koridor 10, Subota! Koridor 10!  Utakmice u Pirotu !

    Nisam bio spreman da se “vratim u Arenu”! Tražio sam, čekao trenutak.

………………………………………………………….

    Nedelja pre podne! Kiša je prestala. Dugo sam pregledavao sve ono što sam doneo  i eto, uspeo da vratim ambijent, osećanja!                        

   Možda sam mogao ili morao ranije. Ne zamerite vi koji ćete ovo gledati.

    Nikada nije kasno.

    Ne zamerite i vi koji navijate za onu drugu, crno belu boju! Pošaljite vaše “utiske” stavite na papir, objavićemo!

  Ovo je ipak bilo, naše, crveno belo veče !

Tagovi:Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline