AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Kultura

Objavljeno 11.07.2018. | objavio Plusonline

0

Bijenale mozaika u Galeriji “Čedomir Krstić” – “Doživi magiju”

U Galeriji “Čedomir Krstić” otvorena je izložba VIII Bijenale mozaika “Doživi magiju”.

Autorka izložbe je istoričarka umetnosti Ljiljana Subotić. U izjavi za medije ona je istakla da izložba mozaika napravljena kako bi promovisali mozaik kao tehniku i smatra da su do sada, ovom i prethodnim izložbama, uradili nešto po isticanju vrednosti mozaika.

Direktorka Galerije „Čedomir Krstić“, Radmila Vlatković, kaže da su 42 autora prisutna na izložbi i da mozaik kao tehnika nije nepoznat Pirotu. Pirot ima u svojoj tradiciji mozaika, a to pokazuje podatak da ih u Prvom maju ima 11, u Tehničkoj školi takođe ima mozaika, tako da je u našem gradu dobro prihvaćen, rekla je, pored ostalog, Radmila Vlatković.

Izložbu je otvorila autorka Ljiljana Subotić, a kako je prethodno istakla, motivi na izloženim mozaicima su različiti, od realističkih tema do apstrakcije.  

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑