Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Kultura

Objavljeno 05.11.2019. | objavio Plusonline

0

Bibliotekari iz Pirota učestvovali na okruglom stolu Narodne biblioteke u Novom Pazaru

Narodna biblioteka Pirot je i ove godine učestvovala na okruglom stolu koji organizuje Narodna biblioteka Dositej Obradović iz Novog Pazara.

Biblioteka u Novom Pazaru je, u cilju afirmacije zavičajnih fondova, kao i animiranja istraživačkih aktivnosti zavičajnih bibliotekara, 1. novembra 2019. godine, organizovala okrugli sto pod nazivom Oblici prikupljanja građe vezane za stvaralaštvo zavičajnih pisaca.

Na ovogodišnjem skupu, osim pirotskih i novopazarskih bibliotekara, prezentaciju svojih fondova imali su i bibliotekari iz Кraljeva, Obrenovca, Prijepolja i Pljevlje.

Prezentaciju Zavičajnog odeljenja NBP realizovale su Narcisa Aleksić i Marija Šarović.

Ovo je, takođe, bila prilika da se promoviše stvaralaštvo zavičajnih stvaraoca, ali i da se razmene ideje i iskustva sa kolegama koji se bave prikupljanjem i prezentacijom zavičajne građe.

*Info i foto: Narodna biblioteka Pirot

Tagovi:Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline