Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 06.03.2019. | objavio Plusonline

0

Bez obzira na poraz protiv prvoligaša iz Novog Pazara, KMF Pirot pokazao da napreduje!

Kup Srbije futsal

 Osmina finala

 Hala Kej

Pirot: KMF Pirot – KMF   Novi Pazar   5:9 ( 3:5)

KMF Pirot: Despotović, Filipović, Krstić, M.Kostić, Simonov, Pešić, N.Stoiljković, Bunčić, Ćirić,  Nikolić, Marković

Trener Milan Tošić

KMF  Novi Pazar : Hot, Redzović,Sadović, Mutavdzić, Aleksić. D.Kostić, Radetinac, Mrdjedović, Jovanovic

Strelci  0:1  Redžovi 3.min, 1:1 Pešić  7.min. 1:2 Aleksić 1o .min.  1:3 Aleksić 13.min.  1:4  Kostić 14. Min.  2:4 Nikolić 15.min. 3:4 Filipović 16.min.  3:5 Redžović 20.min. 3:6 Jovanović25.min. 3:7  Redžović 32. 4:7 Marko Kostić penal, 36.min. 4:8  Sadović 37.min. 4:9 Mutavdžić 40.min.  5:9 Marko Kostić 40 minut.

Sudije: A.Minić Knjaževac,I.Stanković, S.Lazarević , delegat N Mutvdzić ( svi iz Niša)

     Dobar meč. Utakmica koja je dobro došla pirotskom timu. Bila je višestruko značajna. Posle nekoliko  uspešnih  igara, posebno protiv SAS-a, pirotski “novi” tim, izašao je pred jednu od boljih ekipa u Srbiji. Novopazarci igraju dve godine finale Kupa Srbije, tu su medju četiri najbolja tima I njihov dolazak bio je veliko iskušenje  meč  provera za ekipu Marka Kostića i Milana Tošića.

 Najpre,  trebalo je videti gde smo, koliko ovakvi kakvi jesmo i ovako kako radimo, možemo da u ovom sportu delujemo ozbiljnije. Tim Novog Pazara je skup profesionalaca koji “vezanih očiju” mogu da urade kombinaciju, znaju da drže loptu, tehnika im je na visini i protiv takvog rivala trebalo je izvući maksimum i ne obrukati se.

 Pirotski tim je ne samo izvukao maksimum i ne samo da se nije obrukao,  već je i često mučio goste. Na primer, u 16. minutu bilo samo 4:3 za goste. 

  Naravno bilo je grešaka koje proističu iz neiskustva, nedovoljne uigranosti, treninga I to se da popraviti. Ono što smo sa utakmice poneli kao važno, da ovaj KMF  Pirot može i mora bolje, da ova ekipa mora da ponovi igru iz ovog meča i utakmice protiv SAS-a na svim mečevima u Hali Kej i na utakmici-dve napolju i tako se primakne sredini. A za iduću sezonu, pamet u glavu!

 Prvo, treba sa gradskim vlastima videti šta je pirotski interes, od jedne dobre , praviti dve ekipe!!

 Drugo, oni koji igraju veliki i mali fudbal treba da se odluče. Jedna sa drugom   igrom nema više nikakve veze. Mali fudbal je postao teorija i praksa za sebe, tehnika za sebe, dok je veliki fudbal daleko, mnogo daleko od futsala. Da nije, ne bi se zvao mali fudbal. Ne samo zbog dimenzija , već i svega ostalog.

 I treće, treba sakupiti ekipu koja će dolaziti na treninge, gde će igrači radeći za sebe raditi za ekipu. Pirot je doveo vanserijskog talentovanog golmana  Marka Despotovića, ima još nekoliko dobrih igrača, ali uslov svih uslova je da se zadovolje ova tri uslova.

   I naravno da taj drugi tim, ta ekipa gde su okupljeni veterani koji u onako slaboj konkurenciji uspevaju na iskustvo da nešto čine. To nije portrebno, treba okupiti momke i napraviti PIROT. Jedino KMF Pirot može da predstavlja grad u Srbiji. Ovi drugi, mogu da budu uz Klub i daju vetar u ledja. Napraviti tim i vratiti se u Prvu ligu. Videlo se večeras da može!

    Novi  Pazar je zasluženo pobedio. Igrali su taktički mudro, davali neke golove  lagano, za neke sui m pomagali i naši igrači.

Marko Kostić je iz penala postigao konačan rezultat 5:9, što je častan poraz. Na kraju smo se lepo ispričali sa  akterima.

   Interesantno, gledaoci su se vratili i večeras, u neobičnom terminu bilo ih je oko 300. Dobar podatak. Osim kamere jedne TV i našeg prisustva ostalih novinara i “novinara” nije bilo!

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline