AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Lokalna samouprava

Objavljeno 20.03.2019. | objavio Plusonline

0

Ambasadorka Kanade, Kati Čaba: Drago mi je što sam u Pirotu koji je važan regionalni centar. Radujem se skorom povratku u Pirot

Ambasadorka Kande u Beogradu, Njena ekselencija, Kati Čaba, danas je boravila u Pirotu sa svojim saradnicima. Visokog gosta najpre je primio gradonačelnik Pirota, sa svojim saradnicima, Vladan Vasić.

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, smatra da je poseta Njene ekselencije veoma značajna za Pirot. Mada se radi o predstavniku jedne daleke zemlje, privredna saradnja našeg grada već postoji, svakako ima mogućnosti da se uspostavi dobra komunikacija i u drugim oblastima.

Njena ekselencija, ambasadorka Kanade u Beogradu, Kati Čaba, je prvi put u Pirotu. U kraćem razgovoru sa gradonačelnikom Vasićm upoznala se sa potencijalima grada i raduje se što će nastaviti misiju svoje kolegenice, ambasadorke Australije, Đulije Fini, u negovanju kulturne baštine Pirota.

 Posle prijema u kabinetu gradonačelnika, Vladana Vasića, ambasadorka, Kati Čaba je obišla Zanatsku zadrugu za izradu ćilima i suvenira „Damsko srce“, Arheološku postavku Muzeja Ponišavlja, Tvrđavu „Kale“ i Muzej Ponišavlja.

Na kraju posete Pirotu zamolili smo Njenu ekselenciju, za kraći razgovor. Ona kaže, pored ostalog, da sa nestrpljenjem očekuje povratak Pirotu i da želi da opet obiđe mesta koja je videla, ali i druge znamenitosti ovog kraja.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline