AHA Mura Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Kultura

Objavljeno 19.09.2018. | objavio Plusonline

0

Ambasador Tunisa otvorio izložbu slika Nebojše Petrovića u Pirotu

Galerija slika „Čedomir Krstić“ u Pirotu bila je mala da primi sve ljubitelje likovne umetnosti koji su došli na otvaranje izložbe slika pirotskog advokata i slikara Nebojše V. Petrovića. Posetioci, medju kojima je bio i ambasador Tunisa u Beogradu, Sejf Alah Redžib sa svojim saradnicima, uživali su u najnovijim „akvarelima“  Nebojše V. Petrovića sa njegovih putovanja zemljama mediterana.

Brojnim posetiocima najpre se obratila istoričar umetnosti, direktor Galerije „Čedomir Krstić“, Radmila Vlatković.

Poznati akademski slikar, Piroćanac, mr Petar Djordjević, izrazio je veliko zadovoljstvo što je u prilici da govori o radu „svog učenika“ Nebojše Petrovića. Pored ostalog Djordjević, kaže da je ljubav prema umetnosti veoma važna u njegovom radu.

Izložbu je zvanično otvorio ambasador Tunisa u Beogradu, Sejf Alah Redžib. On kaže da slike pričaju svoju priču i na svoj način govore o zemljama gde su nastale.

Na kraju, autor izložbe „Mediteraneo“, Nebojša Petrović, zahvaljujući svima koji su pomogli otvaranje izložbe, govoreći o svom radu kaže da je to spoj ljubavi prema putovanju i likovnoj umetnosti.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline