AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 28.11.2017. | objavio PlusonlineAdmin

0

Uspešne 53 godine OŠ “Dušan Radović”

U  petak, 1. decembra  svečanom akademijom OŠ “Dušan Radović” u Pirotu proslaviće 53. rodjendan.

Osnovna škola „Dušan Radović“ u Pirotu osnovana je 1964. godine pod nazivom Osnovna škola ”29.novembar“. Sa radom je počela 01.09.1964. godine. Škola je tada imala 20 odeljenja od 1-8. razreda i to 14 odeljenja u matičnoj školi u Pirotu i po 2 odeljenja u izdvojenim odeljenjima, u selima Gradašnica, Nišor i Dobri Do. Tada je zgrada škole imala osam propisnih učionica i neke prateće objekte, da bi 1974. godine školska zgrada bila dograđena sa još šest učionica i uvedeno je i centralno grejanje.
Decembra 1992. godine škola je Rešenjem SO Pirot promenila naziv u OŠ”Dušan Radović”.
Danas OŠ”Dušan Radović” ima ukupno 652 učenika, raspopređenih u 24 odeljenja u matičnoj školi i 16 odeljenja u selima Crnoklište, Staničenje, Gradašnica, Sopot, Temska i Cerova. U selima Staničenje i Temska su osmorazredne škole, a u ostalim selima četvororazredne.
U školi je 102 zaposlena, 73 u nastavi i 29 van nastave.

Do  tada svakog dana u školi niz učeničkih aktivnosti.  Sutra će biti organizovan nagradni temat povodom dana škole. Takodje sutra je i tematski dan posvećen životu i radu Dušana Radovića. U sredu je na programu književno veče i promocija školske biblioteke.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline