AHA Mura Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 28.11.2017. | objavio PlusonlineAdmin

0

Uspešne 53 godine OŠ “Dušan Radović”

U  petak, 1. decembra  svečanom akademijom OŠ “Dušan Radović” u Pirotu proslaviće 53. rodjendan.

Osnovna škola „Dušan Radović“ u Pirotu osnovana je 1964. godine pod nazivom Osnovna škola ”29.novembar“. Sa radom je počela 01.09.1964. godine. Škola je tada imala 20 odeljenja od 1-8. razreda i to 14 odeljenja u matičnoj školi u Pirotu i po 2 odeljenja u izdvojenim odeljenjima, u selima Gradašnica, Nišor i Dobri Do. Tada je zgrada škole imala osam propisnih učionica i neke prateće objekte, da bi 1974. godine školska zgrada bila dograđena sa još šest učionica i uvedeno je i centralno grejanje.
Decembra 1992. godine škola je Rešenjem SO Pirot promenila naziv u OŠ”Dušan Radović”.
Danas OŠ”Dušan Radović” ima ukupno 652 učenika, raspopređenih u 24 odeljenja u matičnoj školi i 16 odeljenja u selima Crnoklište, Staničenje, Gradašnica, Sopot, Temska i Cerova. U selima Staničenje i Temska su osmorazredne škole, a u ostalim selima četvororazredne.
U školi je 102 zaposlena, 73 u nastavi i 29 van nastave.

Do  tada svakog dana u školi niz učeničkih aktivnosti.  Sutra će biti organizovan nagradni temat povodom dana škole. Takodje sutra je i tematski dan posvećen životu i radu Dušana Radovića. U sredu je na programu književno veče i promocija školske biblioteke.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline