AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 11.01.2019. | objavio Plusonline

0

Akcija članova pirotskog Radio kluba. Uz podršku lokalne samouprave podeljenji paketi pomoći seoskom stanovništvu

Radio amateri iz pirotskog Radio kluba  organizovali su danas akciju obilaska najudaljenijih i najugroženijih sela pirotske opštine. Obišli su sela Topli Do  i Zaskovci.

Saopštenje 

Akcenat u orgnanizovanoj akciji je dat pre svega na proceni prohodnosti puteva i naravno pomoć žiteljima, gore navedenih sela.

 Ovo je inače deo projekta u kome se pored ostalih aktivnosti posebna pažnja posvećuje pomoći i saradnji sa lokalnom upravom, građanstvu i ugroženim licima. Naša želja je da češće obilazimo mesta koja su dalje od samog grada i ako je potrebno reagovati na pravi način. Danas smo na našu inicijativu, kontaktirali Crveni krst i  gradski Štab za vanredne situacije, koji su svako u svom domenu se priključili u ovoj akcii.

                 Naime, obezbeđeni su paketi za korisnike i najugroženije meštane, sela Topli Dol i Zaskovci. Paketi su podeljeni pojedincima a veći deo su preuzeli predsednici mesnih zajednica, koji će kasnije, po spiskovima, izvršiti podelu.

                    Na kraju, veoma bitno je naglasiti da su putevi odlično pročišćeni i prohodni su. Radne mašine J.P. Komunalac-Pirot su više puta prelazile te deonice i za sada je sve u redu.Ovom prilikom se zahvaljujemo lokalnoj samoupravi na podršci , takođe i gospodinu Bobanu Toliću direktoru Komunalca, na pomoći oko realizacije ove akcije.

                    Akcija je završena u popodnevnim satima, naravno uz celodnevno dežurstvo i pomoć naših kolega radio amatera  iz samog grada i okolnih opština. Na terenu sa svojim vozilima su bili naši članovi Miroslav Ćirić- Miško i Milan Radovanović.

Evo šta su članovi Kluba zabeležili kamerom na delu puta prema Toplom Dolu

Vođa akcije je bio Bojan Božić , predsednik Radio kluba “Pirot”.

*Tekst: Bojan Božić, video i foto: Milan Radovanović – Radio klub Pirot.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline