AHA Mura Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 11.01.2019. | objavio Plusonline

0

Akcija članova pirotskog Radio kluba. Uz podršku lokalne samouprave podeljenji paketi pomoći seoskom stanovništvu

Radio amateri iz pirotskog Radio kluba  organizovali su danas akciju obilaska najudaljenijih i najugroženijih sela pirotske opštine. Obišli su sela Topli Do  i Zaskovci.

Saopštenje 

Akcenat u orgnanizovanoj akciji je dat pre svega na proceni prohodnosti puteva i naravno pomoć žiteljima, gore navedenih sela.

 Ovo je inače deo projekta u kome se pored ostalih aktivnosti posebna pažnja posvećuje pomoći i saradnji sa lokalnom upravom, građanstvu i ugroženim licima. Naša želja je da češće obilazimo mesta koja su dalje od samog grada i ako je potrebno reagovati na pravi način. Danas smo na našu inicijativu, kontaktirali Crveni krst i  gradski Štab za vanredne situacije, koji su svako u svom domenu se priključili u ovoj akcii.

                 Naime, obezbeđeni su paketi za korisnike i najugroženije meštane, sela Topli Dol i Zaskovci. Paketi su podeljeni pojedincima a veći deo su preuzeli predsednici mesnih zajednica, koji će kasnije, po spiskovima, izvršiti podelu.

                    Na kraju, veoma bitno je naglasiti da su putevi odlično pročišćeni i prohodni su. Radne mašine J.P. Komunalac-Pirot su više puta prelazile te deonice i za sada je sve u redu.Ovom prilikom se zahvaljujemo lokalnoj samoupravi na podršci , takođe i gospodinu Bobanu Toliću direktoru Komunalca, na pomoći oko realizacije ove akcije.

                    Akcija je završena u popodnevnim satima, naravno uz celodnevno dežurstvo i pomoć naših kolega radio amatera  iz samog grada i okolnih opština. Na terenu sa svojim vozilima su bili naši članovi Miroslav Ćirić- Miško i Milan Radovanović.

Evo šta su članovi Kluba zabeležili kamerom na delu puta prema Toplom Dolu

Vođa akcije je bio Bojan Božić , predsednik Radio kluba “Pirot”.

*Tekst: Bojan Božić, video i foto: Milan Radovanović – Radio klub Pirot.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline