Zorana Mihajlović: Koridor 10 neće ipak biti završen do kraja godine!

07. jun 2017. 13:30 Društvo Pirot Plus Online

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da smatra da autoput Koridor 10 neće biti kompletno završen ove godine zbog "izvesnih problema" u izgradnji.

"U ovom trenutku ne mogu da precizno kažem kada će tačno biti kompletno završen Koridor 10 jer ima izvesnih problema u izgradnji, kao i na Koridoru 11, ali mislim da Koridor 10 neće biti gotov ove godine", rekla je ona

Mihajlović je u Vladi Srbije rekla novinarima da na Koridoru 10 "ima nekoliko kritičnih deonica" i da su uzroci kašnjenja "objektivne i subjektivne prirode".

"Trenutno smo na završetku Koridora 10 koji nam je jako važan zbog privrednog rasta i ne smemo da kasnimo", rekla je Mihajlović.

Dodala je da će se najmanje jednom mesečno održavati sastanci s predstavnicima preduzeća Koridor i Putevi Srbije kako bi se odmah rešavali problemi.

"Od Koridora Srbije očekujem plan jasne dinamike radova za svaku deonicu autoputa kako bi mogli da pratimo i rešavamo nastale probleme i dobila sam obećanje da ću ga imati", rekla je Mihajlović i dodala da su sporne deonice u ovom terenutku i "najteža gradilišta, ne u Srbiji već Evropi".

Ona je istakla da je njeno Ministarstvo napravilo izveštaj o radovima koje na autoputu izvodi grčka kompanija Aktor i da je predat nadležnom Tužilaštvu.

Vršilac dužnosti direktora Koridora Srbije Zoran Babić rekao je da je na južnom kraku Koridora 10 angažovano 1.215 radnika i 320 mašina i kamiona, a na istočnom kraku 698 radnika i 296 mašina i kamiona.

"Na istočnom kraku se intenzivno radi deonica Bancarevo-Crvena Reka, koju gradi grčka kompanija Aktor i nismo zadovoljni dinamikom radova", rekao je Babić i dodao da su na južnom kraku najproblematičniji tuneli.

Deonice Čiflik-Crvena Reka i Čiflik-Staničenje na istočnom kraku Koridora 10 biće prema njegovim rečima otvorene u julu, a autoput od Pirota do bugarske granice u septembru.